EDUmatch

VWO

Algemene informatie over de cursus

Wilt u alsnog slagen voor het VWO? Of wilt u uw diploma compleet maken? Of gewoonweg meer weten over een bepaald onderwerp. Dan is één van de losse vakken op VWO-niveau iets voor u!

De vakken van deze opleiding zijn bestemd voor iedereen die VWO-certificaten of het volledige VWO-diploma wil halen in de Vernieuwde Tweede Fase. Met een VWO-diploma kunt u alle kanten op. Wilt u verder leren dan kunt u overstappen naar het Wetenschappelijk onderwijs. Ook doorstromen naar het HBO is mogelijk.

Inhoud van de cursus

Op het moment dat u ervoor kiest om een VWO-diploma of -certificaten te gaan behalen, krijgt u te maken met zogenaamde "profielen". De keuze van het profiel is belangrijk, zeker als u van plan bent om na het behalen van uw diploma verder te studeren. Bij de meeste HBO en universitaire opleidingen wordt aangegeven welk profiel gewenst of vereist is voor toelating. U kunt kiezen uit de volgende vier profielen:
  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

Elk profiel bestaat uit een specifiek onderwijsprogramma (specifieke vakken) dat ervoor moet zorgen dat de stap naar een bepaalde vervolgopleiding straks zo goed mogelijk verloopt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist

Duur van de cursus

3-9 maanden (per vak)

Kosten van de cursus

tussen de € 134,- en de € 375,- per vak per maand

Plaatsen / leslocaties

Geheel Nederland

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.