Learnit

HTML en CSS Vervolg

Algemene informatie over de cursus

HTML5 is hard op weg de nieuwe standaard te worden voor websites. Speel hier slim op in en volg deze training. Ook wordt ook aandacht besteed aan CSS3, waardoor je websites van een mooie en geavanceerde lay-out kunt voorzien.

Inhoud van de cursus

Om een goede website te kunnen maken zijn twee 'bouwstenen' onmisbaar, namelijk HTML en CSS. Dit is de basis waarover elke webprogrammeur moet beschikken, van hobbyist tot professional. In onze driedaagse training HTML en CSS Vervolg gaan we dieper in op de materie. Ben je ook van mening dat HTML en CSS onmisbaar zijn voor een optimale communicatie en wil je graag de puntjes op de i zetten? Dan is deze training een absolute aanrader!

De nieuwe mogelijkheden van HTML5 komen aan bod, waardoor de code eenvoudiger en overzichtelijker wordt. Je leert de gebruikerservaring te verbeteren door het toepassen van de nieuwe functionaliteiten die HTML5 je biedt, zoals het toevoegen van multimedia of het verhogen van je vindbaarheid bij de zoekmachines. Ook de ontwikkeling van CSS3 (Cascading StyleSheets) staat niet stil, waardoor je de grens van de grafische weergave steeds meer kunt opschuiven. Je kunt na deze training animaties, filters en effecten op je website toepassen, maar ook een 'responsive lay-out' maken, wat ideaal is voor bezoekers met een tablet of smartphone.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de training:

  • Notatie en nieuwe elementen van HTML5
  • HTML5 en het Canvas, Audio en Video
  • Geavanceerde CSS-kiezers en Pseudo-Classes
  • Nieuwe gereedschappen voor tekst en achtergronden
  • Filters, vervormingen en animaties
  • 3D-transformaties
  • Werken met Multicolumn-, Flexible Box- en Grid Lay-out
  • Responsive websites en Media Queries
  • Efficiënter werken met Preprocessors als Sass en LESS

Omdat de training volgens de Open Leervorm wordt gegeven kan de inhoud en de diepgang van de onderwerpen altijd worden afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en leertempo.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die eerder gewerkt heeft met HTML en CSS en meer diepgang zoekt of juist zijn kennis wil bijspijkeren om weer volledig up-to-date te zijn. De training is bij uitstek geschikt voor mensen die de training HTML en CSS Basis bij Learnit Training hebben gevolgd.

Trainingsmateriaal

Deze training wordt gegeven op PC's maar is ook geschikt voor Mac-gebruikers (Apple). Je ontvangt bij aanvang van de training een overzichtelijk boek met oefeningen en oefenbestanden. Dit kun je na de training ook gebruiken als naslagwerk.

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

1470 Euro
inclusief koffie, thee en lunch

Bijzonderheden

Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn onze training te volgen, maar toch graag meer over HTML en CSS willen leren, hebben wij een gratis cursus HTML en CSS Basis ontwikkeld.

Plaatsen / leslocaties

Den Haag, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Zwolle, Arnhem, Online

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.