Learnit

Agile Scrum Basis

Algemene informatie over de cursus

In deze 2-daagse cursus Scrum leer je alles over Scrum en word je goed voorbereid op het officiële Scrum Master of Scrum Product Owner examen.

Inhoud van de cursus

Scrum is een methode om projecten te beheren en maakt deel uit van de groep van Agile-procesbeheermethodieken. Al deze methodieken zijn gebaseerd op de Lean-methode die rond 1950 door de autofabrikant Toyota werd geïntroduceerd en ontwikkeld. Hoewel Scrum haar oorsprong heeft in de softwareontwikkelingsbranche, is de methode de afgelopen jaren in toenemende mate succesvol toegepast in tal van andere bedrijfstakken. De focus van Scrum ligt op communicatie binnen projecten, maar ook op de interactie tussen afdelingen en naar klanten toe.

Tijdens de tweedaagse training Scrum Basis wordt niet alleen ingegaan op de verschillende onderdelen van de methode, maar wordt de training zelf óók volgens de Scrum-methode uitgevoerd. Op deze manier krijg je een goed en reëel beeld van hoe Scrum in de praktijk werkt.

Na het volgen van de cursus heb je inzicht in de Scrum-methodiek in al zijn aspecten en ben je in staat één van de rollen (Scrum Master, Product Owner of teamlid) te vervullen. De cursus is bovendien een grondige voorbereiding voor het behalen van het officiële 'Certified ScrumMaster (CSM)' en het 'Certified Scrum Product Owner (CSPO)' examens van de Scrum Alliance.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie met Scrum te maken krijgt, zoals directeuren, (project)managers, teamleden, ontwikkelaars, functioneel beheerders en testers.

Onderwerpen

Tijdens de training worden onderstaande onderwerpen behandeld:

  • Wat is Scrum en waarvoor gebruik je het?
  • Welke rollen en verantwoordelijkheden kent Scrum?
  • Hoe stel je een backlog op en hoe beheer je de backlog?
  • Hoe verloopt een Sprint?
  • Hoe voer je een Sprint-review uit?
  • Hoe meet je de (project)voortgang?
  • Wat is het belang van een Sprint-evaluatie en hoe voer je deze uit?
  • Hoe kun je Scrum inzetten voor grote projecten?
  • Hoe 'verkoop' je Scrum binnen jouw bedrijf?
  • Hoe 'verkoop' je Scrum aan jouw klanten?

Examen

Na afloop van deze training is er een mogelijkheid om zelf thuis een online Scrum Foundation examen van Exin af te leggen, over het algemeen wordt in de training voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Onze scrumtrainingen zijn echter wel maatwerktrainingen waarbij de inhoud per training afgestemd zal worden op de wensen van de deelnemers, dus een ideale voorbereiding op het examen is niet altijd van toepassing. De kosten van een examen bedragen ?150,00 (excl. BTW). Je kunt het examen online inplannen en volgen op een voor jou geschikt moment. Tijdens het examen word je door een proctor gemonitord via webcam en microfoon. Indien je dit examen wilt volgen kun je dit aangeven in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen of weinig kennis van de Scrum-methodiek vereist. Om het effect van de cursus optimaal tot zijn recht te laten komen, is het bekend zijn met de uitvoering van projecten een pré.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

1150 Euro

Bijzonderheden

Afhankelijk van de samenstelling van de cursisten, ligt de focus tijdens de cursus in meer of mindere mate op softwareontwikkeling.

Plaatsen / leslocaties

Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Zwolle, Incompany, Online, Arnhem, Eindhoven

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.