HBO Bachelor Communicatie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze uiterst praktijkgerichte HBO Bachelor Communicatie biedt u alles wat u nodig heeft om zich te ontwikkelen tot een zeer bekwame en moderne communicatieprofessional. Het werkveld van communicatie is breed, dynamisch en constant in beweging. Als communicatieprofessional moet u rekening houden met uiteenlopende doelgroepen en belanghebbenden, en snel en juist inspelen op veranderingen op bijvoorbeeld het vlak van nieuwe media. Ook heeft communicatie een grote impact op het realiseren van organisatiedoelstellingen. Dit vraagt dus om een integrale, brede en strategische benadering. Daarnaast is het van belang dat uw kennis en kunde actueel zijn. De opleiding sluit volledig aan bij de actualiteit, met uitgebreide aandacht voor social media en mediarelaties. Uiteraard ontwikkelt u ook uw eigen communicatieve vaardigheden vergaand en maakt u een belangrijke stap in advisering. Kortom: u ontwikkelt zich tot een breed onderlegde, kundige en professionele communicatie-expert met een grote toegevoegde waarde voor iedere organisatie.

Fase 1

Bedrijfscommunicatie [MO]8 EC
Marketingcommunicatie [MO]8 EC
Corporate communicatie [MO]8 EC
Management en organisatie [SE]8 EC
Interne communicatie [MO]8 EC
Media en communicatie [SE]8 EC
Eindopdracht [PF]6 EC
Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 2

Public relations en mediarelaties [SE]8 EC
Projectmanagement [MO]8 EC
Mobile en social media [MO]8 EC
Strategisch communicatie-management [SE]12 EC
Strategisch management [MO]12 EC
Eindopdracht [PF]6 EC
Praktijkprogramma [PF]6 EC

Fase 3

Effectief communiceren en beïnvloeden [ME]12 EC
Adviesvaardigheden [MO]12 EC
Keuzeprogramma*24 EC
Praktijkprogramma [PF]12 EC

Afstudeerfase

Praktijkprogramma [PF]30 EC
Eindscriptie30 EC
*Keuzeprogramma24 EC
  • Digitalisering en communicatie
  • Webredacteur
  • Journalistiek
  • Informatiemanagement
  • Marketingcommunicatie B
  • Interne- en Concerncommunicatie B
  • Schriftelijke communicatie en redactie
  • Projectmanagement
  • Bedrijfspsychologie

Daarnaast volgt u een keuzeprogramma waarin u zich verdiept in een richting die u aanspreekt. Zo ontwikkelt u zich niet alleen tot een breed onderlegde communicatieprofessional, maar bekwaamt u zich ook in het bijzonder in een deelgebied. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verdieping in webredactie, journalistiek of redactie. Ook projectmanagement of bedrijfspsychologie behoren tot de interessante focusmogelijkheden. Kijk voor een volledig aanbod in het programma.

Afstuderen

U rondt de opleiding af met een eindscriptie. Ter voorbereiding hierop woont u in uw afstudeerfase 2 bijeenkomsten bij. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. U wordt begeleid door een communicatiespecialist. Deze begeleidt u tijdens het gehele traject en zal u ondersteunen tijdens uw afstudeertraject. Zo zult u tot een optimaal resultaat komen.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool onderwijsinstelling. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift 'HBO Bachelor Communicatie'. Daarnaast mag u de graad BComm (Bachelor of Communication) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. onderwijsinstelling is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Vooropleiding

Maximaal 16 deelnemers

Kosten

7990 euro
Prijs is excl. eventuele BTW en overige bijkomende kosten zoals examens, materiaal, arrangementskosten etc.

Bijzonderheden

Crohocode: 34405

Uw examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen