ROC van Amsterdam

Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok)

Algemene informatie over de cursus

Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen, houd je van eten en koken Als kok kun je van je hobby je werk maken.

De cursus basisvaardigheden koken (Basiskok) voor volwassen is bestemd voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak of mensen die al geruime tijd werkzaam zijn als ongediplomeerd kok in een professionele keuken.

Startdata (bij voldoende aanmeldingen): september 2019, exacte datum volgt nog

Leslocatie: Da Costastraat 91, Amsterdam

Inhoud van de cursus

Houd je van koken en wil je jezelf verdiepen in het koksvak? Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen? Of van je hobby je werk maken? Dan is de cursus Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok) iets voor jou.

Als je de cursus hebt afgerond, kun je gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling.

Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken die je nodig hebt om als kok te werken. Hier houd je je bezig met het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Je weet het verschil tussen trancheren en blancheren en tussen een bechamelsaus en hollandaisesaus. Je weet hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen.

Het werk is heel afwisselend en je houdt altijd rekening met de wensen en de smaken van de gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.

Lesmateriaal:
Messenset (professioneel)

  • Koksmes
  • Officemes
  • Tourneermes
  • Fileermes
  • Uitbeenmes
  • Beugel dunschiller
  • Econoom dunschiller
  • Aanzetstaal

Koksuniform
  • Koksbuis
  • Koksbroek (pantalon)
  • Haltershort of sloof
  • Koksmuts
  • Keuken schoenen (stevig, met antislipzool)

Warenkennis deel 1 en 2 van het SVH:
Deel 1: Weet wat je eet (9789052112602)
Deel 2: Dat smaakt naar meer (9789052112886)

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Toelatings-/adviesgesprekken: wil je een kijkje in de keuken nemen? Bel ons om een afspraak te maken: [klik hier voor het telefoonnummer] .

Het kan zijn dat je belangstelling hebt voor een bepaalde opleiding, maar dat je niet het gehele studieprogramma wilt doorlopen. Dan heeft ROCvA de mogelijkheid om je in te schrijven als contractstudent. Je bent dan geen wettelijke student en je hebt geen recht op bijvoorbeeld studiefinanciering.

ROCvA Contractonderwijs biedt een praktijkgerichte leerlijn aan op mbo-niveau. Bijvoorbeeld Basiskok voor volwassenen. Voor de inhoud van de cursussen en trainingen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen.

Duur van de cursus

20 weken.

Kosten van de cursus

Kosten: de kosten voor deze cursus bedragen € 2.250.

Bijzonderheden

Aanmelden:
Ga naar de website van het ROC van Amsterdam en zie: Cursussen & Trainingen.

Houd er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

Zie voor het aanmeldformulier de website van het ROC van Amsterdam - Cursussen & Trainingen - Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok).

Plaatsen / leslocaties

Da Costastraat 91, Amsterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.