Care Cursus Centrum

Dagelijkse verzorging met extra valpreventie en vitale functies (voor mantelzorgers en starters in de zorg)

Algemene informatie over de cursus

Wordt u op het werk ingezet voor het wassen van een cliŽnt en heeft u daar geen handvatten voor gekregen?
Dan is deze training iets voor u!
Training Basis handelingen ADL ( algemene dagelijkse levensbehoefte) inclusief tiltechnieken en valpreventie. Als extra krijgt u informatie over vitale functies.
In deze training verkrijgt u kennis hoe u iemand moet verzorgen die zichzelf niet kan helpen bij de dagelijkse basisbehoeften van de lichamelijke verzorging. Persoonlijke verzorging of ook wel ADL (activiteiten, dagelijkse levens verrichtingen) genoemd, gaat over lichamelijk en geestelijk welzijn van de cliŽnt. Bij de zorg kan gedacht worden aan het wassen en kleden van de cliŽnt al dan niet op bed, het douchen of baden, het opmaken van het bed, scheren, tandenpoetsen, mondzorg, het verzorgen van de huid inclusief decubituspreventie, het aanbrengen van protheses, hulp bij toiletgang, eten en drinken en hulp bij beweging en houding. Ook het stimuleren van zelfredzaamheid en het zo mogelijk aanleren van ADL-activiteiten maakt deel uit van algemene dagelijkse verzorging.Tiltechnieken
Bij de ADL behoort ook het verplaatsen van een cliŽnt. Denk hierbij aan het in en uit bed halen of naar de toilet helpen. Maar ook in het bed verplaatsen van een cliŽnt valt hieronder. Tijdens de training kunt u hiermee oefenen.
Valpreventie
Een ander onderdeel van deze training is valpreventie. Valpreventie is preventief handelen om valpartijen te voorkomen. Hier zijn hulpmiddelen voor te verkrijgen, maar dat is niet het enige. Inzicht in de immobiliteit van de cliŽnt is noodzakelijk om de juiste maatregelen te nemen. Hierover verkrijgt u kennis in de training.
Vitale functies!
U krijgt de basisinformatie aangereikt over de vitale functies. Het gaat hierbij om ademhaling, pols bloeddruk en temperatuur. Altijd handig om te weten wat normaal is en wat afwijkend is.

Deze cursus wordt gegeven op:
13-02-2018
23-03-2018
25-04-2018

Voor meer informatie, ga naar http://trainingen.carecursuscentrum.nl/cursussen/

Inhoud van de cursus

U krijgt een reader ter voorbereiding. In deze reader zijn onder andere zorg protocollen opgenomen waarin beschreven staat op welke wijze en in welke volgorde u het beste kunt ondersteunen. U gaat zich met deze reader voorbereiden op de training dag. Op de training dag zelf wordt eerst de theorie besproken, uiteraard kunt u zelf vragen stellen of voorbeelden aandragen. Daarna gaat u oefenen in een zogenaamde simulatie omgeving; een oefenruimte met bijvoorbeeld een hoog-laagbed en een bijna levens echte pop om het wassen op te oefenen. In de middag zal er aandacht worden besteed aan de verschillende tiltechnieken en valpreventie. Ook zal er dan aandacht worden besteed aan de vitale functies. Uw reader met de nieuwste zorgprotocollen is tevens uw na slagwerk.
Aan het einde van de middag krijgt u een Bewijs van Deelname welke door de docent verpleegkunde ondertekend wordt.

Duur van de cursus

1 dag

Bijzonderheden

U ontvangt aan het eind van de dag een bewijs van deelname

Plaatsen / leslocaties

Laren

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.