Care Cursus Centrum

Delirante mensen, dementie en Niet Aangeboren Hersenletsel

Algemene informatie over de cursus

Wat is het en hoe ga ik er mee om? Verhoog door deze training uw professionele houding!
Cognitieve stoornis
Bij een cognitieve stoornis ervaart u problemen doordat bepaalde gebieden in uw hersenen verminderd functioneren. Denk aan problemen bij dagelijkse activiteiten zoals aankleden of geluiden als een rinkelende telefoon niet meer herkennen. Deze problemen zijn symptomen van hersenziekten. Vaak betreft het een combinatie van symptomen. De kans is groot dat u zelf hier niet of slechts gedeeltelijk bewust van bent. Cognitieve stoornissen kunnen tijdelijk of blijvend zijn.

Er is een groot aantal oorzaken van een cognitieve stoornis. Allemaal hebben ze te maken met schade of functieverlies aan de hersenen. Er zijn ook tijdelijke cognitieve stoornissen, zoals een delier. Bij een aantal andere ziektes zien we cognitieve stoornissen in de loop van de tijd ernstiger worden. Voorbeelden van cognitieve stoornissen zijn:
  • delier
  • niet-aangeboren hersenletsel
  • diverse vormen van dementie

Deze cursus wordt gegeven op:
23-02-2018
10-04-2018
16-05-2018

Voor meer informatie, ga naar http://trainingen.carecursuscentrum.nl/cursussen/

Inhoud van de cursus

In deze training krijgt u inzicht in de ziektebeelden Delier, Dementie en NAH. Vooraf krijgt u een reader waarin de bovengenoemde onderdelen uitgebreid staan beschreven. Op de cursusdag zelf zal er een presentatie gegeven worden over het onderwerp en door middel van o.a. casuļstiek kunt u zich de leerstof eigen maken. Het programma van deze dag is zeer gevarieerd, met mogelijkheid tot discussie. Wij hopen u op de trainingsdag te ontmoeten!

Duur van de cursus

1 dag

Bijzonderheden

U ontvangt aan het eind van deze cursus een bewijs van deelname

Plaatsen / leslocaties

Laren

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.