Learnit

Stress de baas: work/life balance

Algemene informatie over de cursus

De tweedaagse training helpt om stress te (h)erkennen en geeft tips en manieren om het stressniveau onder controle te houden, zelfs met een drukke baan, veel sociale verplichtingen en een gezin.

Inhoud van de cursus

Iedereen kent het, van die momenten dat het lijkt alsof alles tegelijk op je afkomt. Je komt niet meer tot rust, slaapt slecht doordat je je gedachten niet stop kunt zetten en je piekert veel. Het resultaat kan zijn dat je snel geďrriteerd bent en je lontje steeds korter wordt. Dat is het moment dat je moet ingrijpen om te voorkomen dat de stress de overhand krijgt en je misschien in een burn-out belandt.

Merk je bij jezelf of in je organisatie dat de werkdruk toeneemt, dat collega's moeite hebben de juiste balans te vinden tussen werk en privé? Signalen als toenemend verzuim, minder incasseringsvermogen en meer fouten zijn goede indicatoren dat de veerkracht afneemt en het stressniveau toeneemt. Leer met deze training je stress te hanteren.

Learnit helpt met de module van het Antistress Pakket: Stress de baas: work/life balance jou en je medewerkers lekker in je vel te zitten en productiever te zijn. De tweedaagse training helpt om stress te (h)erkennen en geeft tips en manieren om het stressniveau onder controle te houden, zelfs met een drukke baan, veel sociale verplichtingen en een gezin.

Leerdoelen

  • Meer rust: focussen van gedachten en timemanagement
  • Handvatten om stress te hanteren (voeding, bewegen en rustmomenten, positief te denken, ondersteunende relaties en zinvol leven
  • Inzicht in eigen coping mechanisme: overtuigingen
  • Beter voor jezelf opkomen: grenzen stellen/nee zeggen/delegeren/hulp vragen
  • Omgaan met piekergedachten
  • Omgaan met emoties: angsten/boosheid/frustratie
  • Meer werkplezier
  • Balans werk/privé
  • Lichaamsbewustzijn: hoe werkt stress fysiek en release
  • Inzicht in drijfveren en (eigen-)waarde

Doelgroep

De training Stress de baas: work/life balance is voor iedereen die te maken heeft met stress. Stress komt bij iedereen voor en de een weet er beter mee om te gaan dan de ander. Heb jij het idee dat er te veel op je afkomt? Kun jij niet goed voor jezelf opkomen? Kun je geen nee zeggen? Heb je moeite je te ontspannen? Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jou.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist. We vragen je wel om enige zelfkennis en de moed en inzet om te veranderen. In deze cursus geeft onze professionele en empathische trainer je handvatten en tips om stress te kunnen hanteren.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geďnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

1150 Euro

Plaatsen / leslocaties

Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Online, Groningen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.