Kronenburgh Business College

WFT Basis (Bedrijfsopleiding - Den Haag / Online)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Door deze bedrijfsopleiding te volgen, maak je een bewuste stap in je carrière: Ik ga richting Bank- en Verzekeringen: klantmedewerker / adviseur. Een goed advies is wat waard. Wanneer jij vak goed verstaat is jouw meerwaarde voor de klant meer dan duidelijk. Kun je door vragen te stellen de behoefte van de klant bovenwater krijgen. Kun jij met je productkennis het meest geschikte product of dienst selecteren en de klant overtuigend uitleggen waarom? Met de opleiding WFT Basis leg je een fundament om vervolgens extra WFT's te behalen in jou specialisme.

Als WFT gediplomeerd adviseur adviseer je klanten met betrekking tot financiële producten zoals: verzekeren van schade, inkomen en vermogen. De adviseur inventariseert de behoefte van de klanten (particulier en / of zakelijk) en vertaalt dit naar een advies. De adviseur werkt binnen de kaders en toezicht van de Wet Financieel Toezicht (WFT). De adviseur is werkzaam bij een bank, een verzekeraar of een financieel intermediair.

Opleidingsinhoud

Het collegeprogramma

De opleiding richt zich op de volgende onderwerpen:
  • Beginselen en kenmerken van sparen, beleggen, lenen, verzekeren, betalen
  • Verloop van het adviestraject
  • Financiële dienstverleners en hun ­werkterrein
  • Eisen Wft aan financiële dienstverlening
  • Regeling toezicht op financiële sector
Wanneer je het diploma hebt behaald kun je klanten adviseren over financiële diensten (bijvoorbeeld bij banken) en klantvragen behandelen over sparen, betalen en verzekeren.

Opleidingsduur

6 dag

Kosten

Lesgeld/cursuskosten: EUR 775
Studiemateriaal: EUR 76

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.