NHA Thuisstudies

opleiding Sales- en Accountmanager

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Commercieel talent verzilveren? Volg de cursus Sales- en accountmanager op HBO-niveau
Zakelijke relaties in de B2B-markt onderhouden, beheren en eventueel uitbreiden, dat vraagt om een gedegen aanpak. Kort samengevat leer je tijdens de cursus Sales- en Accountmanager wat er allemaal nodig is om in de business-to-businessmarkt om te gaan met beslissers en beïnvloeders die betrokken zijn bij het salesproces. Daarmee overstijgt deze cursus een losse cursus sales.

Hoezo, kwaliteit verkoopt zichzelf?

Je weet allang dat voor commercieel succes meer nodig is dan kwaliteit. De voorbeelden van innovatieve producten voor een scherpe prijs die de harten van consumenten niet veroverden zijn er te over. Sales- en accountmanagement vereist kunde. Bij Sales- en accountmanagement krijg je te maken met complexe besluitvormingsprocessen waarin bedrijven strategische keuzes maken. Doel: de klant tot koop over laten gaan.

Accountmanagement

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om sales-activiteiten aan te passen aan de veranderende wereld. Zij kiezen voor accountmanagement. Naast consolideren is binnenhalen van nieuwe klanten belangrijk om te compenseren voor wegvallende klanten. Maar elke organisatie weet: behoud van klanten is beter. Daarom krijgt accountmanagement een steeds hogere prioriteit.

In deze module komen alle aspecten van accountmanagement aan bod om antwoord te geven op complexe bedrijfskundige vraagstukken. Je leert wat nodig is en bent in staat om accountmanagement toe te passen.

Werven en behouden

Van klantbeheer tot de sales funnel en van inkoopgedrag tot sales: leer anticiperen en pro-actief denken met de cursus Sales- en Accountmanagement. Leer klanten werven en behouden.

Accountmanagement 2.0

De wereld van sales- en accountmanagement verandert in hoog tempo. Een ervaren vakdocent begeleid je en geeft praktijkgerichte feedback op je huiswerk. Zo leer je niet alleen wat de achterliggende theorie is, je weet ook wat er nodig is om het geleerde in de praktijk te brengen.

In ongeveer twee maanden tijd leer je tijdens de korte cursus Sales- en Accountmanagement wat er nodig is om als sales- en of accountmanager aan de slag te gaan. De cursus is bij uitstek geschikt voor (aanstaande) managers die kennis willen opfrissen of verder willen met accountmanagement op HBO-niveau.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma HBO Sales- en Accountmanager
In deze cursus komen alle aspecten van accountmanagement aan bod om antwoord te geven op complexe bedrijfskundige vraagstukken. Je leert wat nodig is en bent in staat om accountmanagement toe te passen.

Na de introductie Sales- en Accountmanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • sales;
  • inkoopgedrag en de rol van inkoop;
  • klantbeheer en klantclassificatie;
  • sales funnel;
  • managementaspecten bij implementatie en communicatie van Sales- en Accountmanagement.


Je ontwikkelt vaardigheden die nodig zijn om klanten te behouden en om nieuwe klanten te verwerven. Je leert anticiperen en pro-actief denken.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

2 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf439,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.