NHA Thuisstudies

opleiding Arbeids- en organisatiepsychologie

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Mensen optimaal laten werken? Volg de cursus Arbeids- en Organisatiepsychologie op HBO-niveau
Wat motiveert mensen? Wat is het verband tussen gebrek aan invloed op het werk en werkstress? Welke werknemers hebben een hoger risico op burn-out? Arbeids- en organisatiepsychologen onderzoeken en adviseren mensen en organisaties.

Ooit weleens gehoord van industriële democratie? Een Braziliaans bedrijf gaf werknemers het recht over alle uitgaven van het bedrijf te beslissen. Het resultaat: 20 jaar lang realiseerde het bedrijf jaarlijks een omzetstijging van 25 procent. Een internetbedrijf in de Verenigde Staten met een beurswaarde van miljarden, laat werknemers 20 procent van de tijd zelf bepalen waaraan ze die tijd besteden. De arbeids- en organisatiepsycholoog onderzoekt waarom en onder welke omstandigheden industriële democratie werkt.

Arbeidspsychologie

Arbeidspsychologen onderzoeken de relatie tussen werkkenmerken (zoals werkdruk, afwisseling en zelfstandigheid), welzijn en functioneren van werknemers. Welke werknemers zijn gezond? Hoe vergroot je werkplezier? Leidt meer werkplezier automatisch tot meer rendement?

Organisatiepsychologie

Organisatiepsychologen onderzoeken de relatie tussen werknemers en hun sociale werkomgeving: het bedrijf, de organisatie of de afdeling waar ze werken. Hoe verminder je verzuim? Hoe verzeker je dat medewerkers meer van elkaar leren? Vragen waarop de toegepaste psychologie antwoorden heeft.

Belonen, motiveren en managen

Hoe beloon je mensen? Welke andere vormen van beloning, naast geld, zijn er? Onder welke voorwaarden werkt een financiële beloning en wanneer heeft een financiële beloning geen effect? Op deze vragen hebben arbeids- en organisatiepsychologen een antwoord. Leer vanuit vragen alles over de psychologie van arbeid en organisaties. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen belonen en motiveren? Welke manieren zijn er om mensen te motiveren? Hoe manage je werknemers?


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Arbeids- en Organisatiepsychologie
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Psychologie van de mens

In dit onderdeel staat de psychologie van de mens in de context van arbeid en organisatie centraal. Hoe kan het gedrag van mensen in organisaties beïnvloed worden? Hoe speel je in op de ontwikkelingen binnen een afdeling?

Psychologische achtergrond van het functioneren van mensen

Je leert waarom mensen op een bepaalde wijze functioneren en hoe je hier invloed op uit kunt oefenen. Wat vinden werknemers bijvoorbeeld belangrijk binnen een organisatie, en waar zien zij nog verbeteringspunten?

Motivatie en beloning

We behandelen hoe je mensen kunt motiveren in hun werk. Beloning is hierbij een essentieel onderdeel. Ook bespreken we de verschillende vormen van werk, de verschillende factoren die een rol spelen bij stress en welzijn op het werk en de vormen van leiderschap.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf569,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.