NHA Thuisstudies

cursus Natuurlijke Geneeswijzen

Algemene informatie over de cursus

Leer bewust omgaan met je gezondheid in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen

De natuur heeft een heleboel dingen goed geregeld. Met eenvoudige middelen kun je grote resultaten behalen. Wil je kennismaken met alternatieve geneeswijzen? Ben je benieuwd welke rol de psyche speelt bij het ontstaan van ziekten? Heb je interesse in geneeskrachtige kruiden? In de cursus Natuurlijke Geneeswijzen komt dit allemaal aan bod.

Natuurlijke geneeswijzen zijn zo oud als de mens zelf. Ga bijvoorbeeld op reis door Japan en China. Er bestaan vele soorten, theorieën en toepassingen en sommige daarvan worden ook binnen de reguliere geneeskunde gezien als een waardevol alternatief.

Zelfmedicatie

Binnen de cursus Natuurlijke Geneeswijzen leer je om niet alleen te kijken naar de lichamelijke ziekte, maar vooral ook naar de mentale conditie van een patiënt. Je maakt kennis met de mogelijkheden én de onmogelijkheden om op basis daarvan ziekten te bestrijden.

Je vergaart kennis over de verschillende soorten zelfmedicatie en je leert daar verstandig mee omgaan.

In de cursus is er volop aandacht voor onze (westerse) manier van leven. Je kijkt kritisch naar zaken als milieu, lichaamsbeweging, drank en tabak, bioritme en huisvesting.

Gezonde voeding

Om fit en gezond te blijven, is goede voeding zeer belangrijk. Ook daarover krijg in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen veel informatie. Je leert over vitaminen en mineralen, over allergieën en voedingssupplementen.

Uiteraard komt ook de toepassing van planten en kruiden aan bod. Welke rol kunnen homeopathie en aromatherapie spelen en welke beproefde huismiddeltjes kun je inzetten?

Je maakt in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen kennis met alternatieve therapieën en je leert over de zin en onzin daarvan.

Van massage tot acupunctuur en paranormale genezing: je doorkruist het landschap van de natuurlijke geneeswijzen, ook wel alternatieve geneeswijzen genoemd. Al klinkt het woord alternatief bij sommige mensen niet heel goed in de oren.

Gezond oud worden

Heb je belangstelling voor alternatieve geneeswijzen? Bijvoorbeeld omdat je zelf klachten hebt of omdat je anderen wilt helpen? Zoek je naar manieren om gezond oud te worden en wil je een kritische kijk ontwikkelen op middelen en therapieën die worden aangeboden?

Volg de cursus Natuurlijke Geneeswijzen en verzamel een schat aan informatie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Programma Natuurlijke Geneeswijzen

Aan het begin van de cursus Natuurlijke Geneeswijzen schenken we allereerst aandacht aan onze manier van leven, vanaf de geboorte tot het einde. Het functioneren van het menselijk lichaam is hierbij een belangrijk onderwerp.

Alles komt daarbij aan de orde:

  • ons geestelijk welzijn;
  • het milieu waarin wij verkeren;
  • de noodzaak van gezonde lichaamsbeweging;
  • de nadelen van drank en tabak;
  • het bioritme en het slapen;
  • onze huisvesting en tal van andere zaken die van belang zijn voor een gezond leven.

Als we ons hele leven fit en gezond willen blijven, is natuurlijk ook de voeding een niet te verwaarlozen factor. Ook daarop wordt in de cursus Natuurlijke Geneeswijzen uitvoerig ingegaan. Je ontvangt daarbij veel nuttige informatie over vitaminen en mineralen, over allergiën en voedingssupplementen.

Ondanks alle zorg die besteed wordt aan de conditie van ons lichaam en aan onze voeding, worden we zo nu en dan toch ziek. Naast de reguliere geneeskunde staan ons dan tal van alternatieve methoden en middelen ter beschikking om de ziekte te lijf te gaan;

  • massage;
  • geneeskrachtige baden;
  • acupunctuur;
  • paranormale genezing;
  • reflexzonetherapie;
  • edelsteentherapie.

Het aantal uitwendige behandelingstechnieken is zeer uitgebreid. In deze cursus Natuurlijke Geneeswijzen belichten we uitvoerig de voor- en nadelen en wijzen op de risico's en eventuele gevaren.

In de cursus Natuurlijke Geneeswijzen schenken we verder ook uitgebreide aandacht aan:

  • de toepassing van planten en kruiden in de geneeskunde;
  • homeopathie en aromatherapie;
  • bekende en beproefde huismiddeltjes.

Alternatieve middelen en methoden om de gezondheid te bevorderen of in stand te houden, zoals pendelen, worden ook niet overgeslagen. Voor hen die zich geroepen voelen om anderen te helpen als ze ziek zijn, geeft deze cursus Natuurlijke Geneeswijzen een aantal nuttige tips en aanwijzingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur cursus Natuurlijke Geneeswijzen

Voor de cursus Natuurlijke Geneeswijzen staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.