NHA Thuisstudies

cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Je kennis opfrissen? Volg de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Of het nu op je werk is of in een privésituatie: een goede beheersing van de Nederlandse taal heb je elke dag plezier van. Bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier, het beantwoorden van een belangrijke mail of het maken van een uitnodiging. Maar ook voor het lezen van de krant, het helpen van je kinderen bij hun huiswerk en het houden van een toespraak op een feestje. Weet je bijvoorbeeld nog hoe het zit met de regels voor spelling en grammatica? Komt er wel of geen t achter ‘ik word’?

Leer foutloos Nederlands in slechts 6 maanden
Met begeleiding van een ervaren vakdocent
Leer meer over teksten, grammatica, spelling, stijl, schrijven en spreken

Benieuwd of deze cursus Nederlands foutloos Schrijven en Spreken iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles.

Taalregels oefenen met de cursus Foutloos Nederlands

Ben je weleens onzeker over je taalvaardigheid? Vind je de spellingsregels lastig of zie je ertegenop om voor een groep het woord te nemen? De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken biedt uitkomst. Goed communiceren, dat kun je prima leren.

De praktische cursus helpt je bij schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert op een laagdrempelige manier de taalregels en je oefent met spelling, werkwoorden en leestekens. Je ervaart hoe je op een snelle manier lange en moeilijke teksten kunt doorgronden en je maakt kennis met begrippen als tekstdoel, alinea’s en kopregels.

Voer betere gesprekken

Je leert hoe je een goede brief schrijft, zoals een sollicitatie- of klachtenbrief. En vind je het moeilijk om in gesprekken de juiste woorden te vinden? Of vind je het eng om een toespraak te houden? Ook je mondelinge taalvaardigheid krijgt in de cursus Nederlands een extra stimulans.

Volg de cursus Foutloos Nederlands en verbeter je CV!

De cursus Foutloos Nederlands is erg geschikt om te volgen wanneer je goede Nederlandse taalvaardigheid nodig hebt voor je werk. Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest.

Door deze cursus Foutloos Nederlands te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: small talk.

Leer beter uit je woorden te komen

Van grammatica tot spelling, stijl en meer: de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken zorgt ervoor dat je beter uit je woorden komt. Zowel schriftelijk als mondeling.
Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen en elke les sluit je af met opdrachten en een samenvatting.

Fris je kennis op in de cursus Foutloos Nederlands

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is een goede keuze voor iedereen die schriftelijke en verbale taalkennis en taalvaardigheid wil opfrissen. Werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong en oud. Een speciale vooropleiding is voor de cursus niet nodig.

Na de cursus sta je schriftelijk en verbaal sterker in je schoenen. Vol zelfvertrouwen schrijf je brieven, lees je artikelen en spreek je mensen toe.

Wil je leren hoe je op de juiste manier schriftelijk communiceert en zakelijke teksten schrijft? Bekijk dan de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands.

Combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren

Doordat we zoveel communiceren, valt daar ook veel winst te behalen. Het is dan niet alleen belangrijk dat jouw spelling en grammatica foutloos zijn, maar ook dat de boodschap die je over wil brengen duidelijk is. Door het vergroten van jouw kennis over communicatie, maar ook door je bewuster te zijn van jouw persoonlijkheid en jouw communicatiestijl, kun je jouw effectiviteit vergroten: zowel zakelijk als privé. En dat doe je met de voordelig combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken omvat de volgende 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten

In het onderdeel teksten leer je omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken, zoals tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten.

Grammatica

Binnen de lessen grammatica keer je terug naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heb je o.a. nodig om de werkwoorden goed te kunnen spellen.

Spelling

Deze werkwoordspelling (ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden), de meervoudsvorming van zelfstandige naamwoorden en de regels met betrekking tot de interpunctie maken deel uit van het onderdeel spelling.

Stijl

Het onderdeel stijl belicht veel voorkomende stijlfouten en leert je stijlfiguren toe te passen, zodat jouw communicatie doelgericht en effectief is.

Correspondentie

Hoe je een sollicitatiebrief of een klachtenbrief opbouwt doen we in het onderdeel correspondentie uit de doeken.

Communicatie

Het onderdeel communicatie neemt jouw angst voor spreken in het openbaar weg. Je ziet niet meer op tegen het houden van presentaties en toespraken of het spreken tijdens vergaderingen. Functioneringsgesprekken breng je ook tot een goed einde.

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. In zijn totaliteit bevat de cursus Nederlands dus 24 lessen. In deze lessen volgen praktische opdrachten na theoretische uitleg. Elke les wordt afgesloten met een samenvatting. Daarnaast vind je aan het einde van elke les de antwoorden op de door jou tussentijds gemaakte oefenopdrachten. De huiswerkopgaven stuur je naar jouw vakdocent. Deze krijg je gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug. Dankzij deze cursus zul je een stuk sterker in jouw schoenen staan met de Nederlandse taal!

Combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren

In de combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren ga je niet alleen aan de slag met de bovengenoemde onderwerpen, maar leer je ook meer over:

  • Communicatie
  • Zelfinzicht
  • Zelfreflectie en zelfontplooiing
  • Assertiviteit
  • Gespreksvoering
  • Feedback geven en ontvangen
  • Gedrag effectief beïnvloeden
  • Onderhandelen
  • Verzorgd taalgebruik
  • Effectieve teksten
  • Interculturele communicatie

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 5 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren

Voor de combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf199,00 euro

Bijzonderheden

Schriftelijk & mondeling,Kies voor persoonlijke begeleiding,Praktische cursus voor iedereen

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.