NHA Thuisstudies

cursus Thuiskapper

Algemene informatie over de cursus

Cursus Haarknippen én haarstyling in één unieke kapperscursus

Knippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met de kappersopleiding Thuiskapper van NHA word je een professioneel kapper en creëer je de mooiste kapsels.
Inclusief gratis materialenpakket
Met 17 instructievideo's
Studeer met hulp van een ervaren vakdocent

Bij de kapper lijkt het zo makkelijk. Maar wees eens eerlijk: durf je zonder enige ervaring een schaar te zetten in het kapsel van iemand anders? Nee, toch? Deze kapperscursus biedt uitkomst.

Leer knippen, kleuren & stylen in deze kapperscursus

Een goed kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Alleen is een kappersbezoek vaak duur en je hebt geen tijd (en zin) om voor ieder feestje naar de kapper te gaan.

In de kappersopleiding van NHA leer je de kneepjes van het vak en ontdek je hoe je zelf je haar kunt kleuren en stylen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je ook je gezinsleden, familie en vrienden van een vlot kapsel voorzien. Misschien ben je wel geknipt voor het vak van thuiskapper ;)

Benieuwd of deze cursus Thuiskapper iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles.

Kniptechnieken, stylingsmethoden en meer


In de cursus Thuiskapper komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passend model.

Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden.

Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de cursus Thuiskapper komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod.

Inclusief zeventien instructievideo's


Bij de kapperscursus horen zeventien instructievideo's, waarin je de handelingen ook nog eens kunt zien met bewegende beelden.

Gratis oefenhoofd bij je kappersopleiding

Na de cursus Thuiskapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creëren. Je ontvangt namelijk een GRATIS materialenpakket t.w.v. € 150,- zodat je direct aan de slag kunt! Je oefent op ‘een oefenhoofd’ en je kunt dan vol vertrouwen aan de slag met het kapsel van vrienden en familie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Programma van de kappersopleiding Thuiskapper

Inhoud van de cursus

De cursus Thuiskapper bestaat uit zes onderdelen. In deze zes onderdelen komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod: je doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!

De basis, haar- en huidtypen

Je begint de cursus Thuiskapper met het leggen van een grondige basis. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.

Producten en toepassingen

Met de basiskennis onder de knie ben je toe aan de volgende stap. Voordat je jouw familie en vrienden gaat knippen, maken we je vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En je zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. Je leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip-, coupe- of uitdunschaar.

Kniptechnieken

In dit onderdeel leren we je alle kniptermen. We leren je haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. Je leert horizontaal, diagonaal, voorwaarts en achterwaarts te knippen, je leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn je straks niet vreemd.

Haarkleuren

Er zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald.

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leer je welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen je uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar in te rollen, te borstelen of te föhnen.

Permanenten

Tenslotte leren we je haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van haar en haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer de gewenste krul is bereikt weer wordt gekoppeld.

Vertrouwd met de schaar en meteen van start met onze kapperscursus

Met de cursus Thuiskapper leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in jouw stoel zit. We hebben de kapperscursus zeer praktisch opgezet om je zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en styling. Je start de cursus op een oefenhoofd voordat je met het kapsel van jouw vrienden en familie aan de slag gaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Deze kapperscursus duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf369,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.