NHA Thuisstudies

opleiding Kleurenconsulent

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Volg de Kleurenconsulent opleiding en leer op professionele wijze kleuradvies geven

Kleur is één van de belangrijkste factoren bij kleding, make-up en haar. Deze kan namelijk het verschil maken tussen een net-wel en net-niet look. In de Kleurenconsulent opleiding van NHA leer je klanten analyseren en adviseren zodat ze de beste kleurkeuzes maken. Weet jij welke kleuren flatteren en de persoonlijke uitstraling optimaal ondersteunen? Na deze opleiding tot kleurenconsulent wel!

De juiste haarkleur, kledingkleur en make-up kleur kunnen een persoon vriendelijk, betrouwbaar, charmant of krachtig laten overkomen. Aan de andere kant kan verkeerd kleurgebruik resulteren in een minder positieve of prettige uitstraling.

Met de Kleurenconsulent opleiding leer je hoe je een individu op professionele wijze analyseert en hem of haar een uitgebreid kleuradvies geeft.

Breid je diensten uit met de Kleurenconsulent opleiding

De opleiding Kleurenconsulent kan door iedereen gevolgd worden. Met name stylisten, kappers, visagisten en (kleding)verkopers zijn gebaat bij deze cursus. Na afloop van de opleiding Kleurenconsulent kun je jouw dienstenpakket namelijk uitbreiden en kun je jouw klanten beter te woord staan.

Voorkennis is niet nodig. De opleiding Kleurenconsulent begint bij de basis en je vergroot jouw kennis stapsgewijs. Na afronding ben je in staat om een uitgebreid kleuradvies te geven.

Leer zelf kleurenanalyses uitvoeren

Tegenwoordig zijn mensen steeds meer bewust van hun uitstraling. Ze stellen zichzelf kritische vragen gerelateerd aan kleurgebruik. Denk bijvoorbeeld aan vragen als ‘welke haarkleur past het beste bij mijn teint?’ of ‘welke kledingkleur kan ik het beste dragen?’. Met al deze vragen én meer weet een kleurenconsulent raad.

Om goed en systematisch te kunnen werken met kleuren doe je tijdens de opleiding Kleurenconsulent kennis op van onder andere kleurenleer, kleurnuances, contrast, ton-sur-ton enzovoorts. Ook is het van belang dat je als kleurenconsulent een kleurenanalyse kunt uitvoeren. Dit onderdeel komt daarom uitgebreid aan bod tijdens de opleiding. Onderwerpen als haarkleur, accessoires en make-up komen ook in de opleiding aan bod.


Praktische opleiding Kleurenconsulent


Naast de theorie krijg je in de opleiding ook praktische handvaten aangereikt die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Tenslotte leer je ook hoe je een eigen onderneming opzet; de kleurenstudio.

Volg de opleiding Kleurenconsulent en geef jouw klanten een zelfvertrouwen boost met het juiste kleuradvies!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Kleurenconsulent

Tijdens de Kleurenconsulent opleiding komen diverse onderwerpen aan bod, namelijk:

  • het beroep Kleurenconsulent;
  • de geschiedenis van kleurenleer en de kleurenanalyse;
  • kleurenleer;
  • kleurenanalyse in 4 seizoenen met zijn kleurdominanties;
  • kleurenanalyse in 3 stappen:

    -voorbereiden;
  • testen;
  • afsluiting en opvolging.

  • make-up en kleurtype;
  • haarkleuring, accessoires en persoonlijke stijl;
  • kleurgebruik in verschillende situaties;
  • kleuradvies bij speciale doelgroepen;
  • je eigen praktijk, de kleurenstudio;
  • de opzet van je onderneming.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur opleiding Kleurenconsulent

Voor de opleiding Kleurenconsulent staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.