NHA Thuisstudies

cursus Haken

Algemene informatie over de cursus

Leren haken met een leuke thuiscursus

Haken is hip! Van trendy sjaals tot mooie omslagdoeken tot woonaccessoires. Gehaakte producten kom je overal tegen. Wil jij ook leren haken? Met deze cursus Haken van NHA dompel jij je helemaal onder in de wereld van haken.

In het vervolg geef je een origineel kraamcadeau in de vorm van een gehaakte knuffel, voorzie je je bank van trendy gehaakte kussens en creëer je een unieke en modieuze strandtas. Na deze cursus Haken verras jij jezelf en je vrienden met jouw prachtige gehaakte creaties!

Haken voor beginners mét materialenpakket

Als je gaat leren haken via een NHA cursus, hoef je geen enkele voorkennis te hebben. Het is echt ‘haken voor beginners” en je start dan ook bij de basis. Je wordt vervolgens geleidelijk door alle materie geleid.

Daarnaast hoef je niet meteen naar de winkel om benodigdheden te kopen: Je gaat namelijk leren haken middels een uitgebreid materialenpakket dat je bij je cursus ontvangt. Daar kun je meteen mee aan de slag!

Verschillende kleuren en bijzondere steken

De cursus Haken van NHA zit boordevol handige informatie en tips hoe jij de mooiste gehaakte producten kunt maken. Door de aanwezigheid van stap-voor-stap foto’s en handige instructievideo’s krijg jij de technieken zeker onder de knie. Aangezien de cursus Haken voor beginners is, start je met de basissteken. Daarna ga je al snel verder met verschillende vormen, verschillende kleuren, variatietechnieken en uiteindelijk ook afwerkingsranden en knoopsgaten.

Je leert haken met de hulp van een docent. Dit betekent dat je foto’s van je haakkunsten naar je toegewezen docent stuurt. Deze zal je haakwerkjes beoordelen en je voorzien van feedback.

Dit leer je allemaal:

Bekijk de onderstaande video om te zien wat je onder andere gaat leren in de cursus Haken.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Cursus Haken

In 14 uitgebreide lessen werk je aan je techniek en creativiteit. Leren haken was nog nooit zo leuk! Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

  • Benodigdheden
  • De basis: hoe houd je je haaknaald en draad vast, hoe maak je de eerste basissteken?
  • Breid je kennis uit van basissteken, waaronder de vaste, keerlosse en stokjes
  • Haakpatronen lezen
  • Verschillende vormen en netwerken haken
  • Haken met verschillende kleuren en restjes garen
  • Afwerkingsrandjes en knoopsgaten
  • Overige technieken zoals Tunisch haken en Granny Squares

Je krijgt een kwalitatief startpakket bij je cursus geleverd waarmee je direct aan de slag kunt. Om te leren haken hoef je dus geen benodigdheden te kopen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de cursus Haken is 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaald jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf389,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Gratis materialenpakket

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.