NHA Thuisstudies

cursus Programmeren voor Kinderen

Algemene informatie over de cursus

Leer jouw eigen robot programmeren met de cursus Programmeren voor Kinderen!

Spelenderwijs een robot in elkaar zetten en leren programmeren? Met de cursus Programmeren voor Kinderen monteer je jouw eigen mBot-robot en laat je deze allerlei coole trucjes uitvoeren. Je leert jouw robot tijdens de cursus bijvoorbeeld dansen, muziek maken, rondrijden zonder te botsen en zelfs een parcours volgen!

cursus speciaal voor kinderen
inclusief gratis mBot robot én materialenpakket
met begeleiding van een ervaren docent

Bouw spelenderwijs je eigen robot

De cursus Programmeren voor Kinderen is een perfecte eerste kennismaking met programmeren. De cursus is een mix tussen spelen en leren en is kindvriendelijk opgebouwd. Je gaat tijdens de cursus praktisch aan de slag met het programmeren van jouw eigen robot. De lessen duren circa 1 à 2 uur, waardoor je jouw aandacht makkelijk bij de les kan houden.

Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer je met behulp van duidelijke uitlegvideo’s, teksten én afbeeldingen stap voor stap jouw robot programmeren. Jouw leraar kijkt je werk na en geeft je duidelijke tips en feedback, zodat jij jouw robot nóg beter kan programmeren en meer trucjes kunt aanleren.

Inclusief gratis mBot-robot en software t.w.v. ± € 130,-

Je ontvangt bij de cursus Programmeren voor Kinderen jouw eigen mBot-robot en gaat aan de slag met de software van mBlock. Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer je hoe je jouw robot stap voor stap in elkaar zet. Dankzij de duidelijke uitleg staat jouw robot in een halfuurtje in elkaar en kun je jouw robot al meteen handmatig met de afstandsbediening besturen.

Maar jouw robot kan veel meer dan handmatig bestuurd worden! Je gaat tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen aan de slag met het programmeren van de robot in het programma mBlock en ontvangt later in de cursus een gratis uitbreidingsset. Met behulp van de applicaties die jij maakt, leer je jouw robot allerlei coole trucjes.

Eén van de leuke dingen van werken met de mBot robot is dat je de robot continu kunt aanpassen om nieuwe functies en mogelijkheden te bedenken. Tijdens één van de lessen maak je van jouw robot bijvoorbeeld een echte DJ!



Cursus Programmeren voor Kinderen mét instructievideo's

Verschillende lessen uit Programmeren voor Kinderen zijn voorzien van instructievideo's. Deze video's laten zien hoe de mBot zou moeten werken of hoe bepaalde handelingen gedaan moeten worden. Duidelijker en gemakkelijker dan ooit!

Is jouw kind klaar voor de toekomst?

Deze cursus Programmeren voor Kinderen heeft een hoog STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) gehalte. Daardoor past de cursus precies in het huidige denken om jongens en meisjes al op vroege leeftijd kennis te laten maken met robotica en programmeren.

Het kunnen programmeren en het gebruiken van robotica om complexe problemen op te lossen is een belangrijke vaardigheid in de maatschappij van de 21ste eeuw. Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen wordt via codering de nieuwsgierigheid en verbeelding van kinderen geprikkeld.

Door op jonge leeftijd al kennis te maken met programmeren ontwikkelen kinderen vaardigheden zoals probleemoplossend denken, structureren en krijgen ze inzicht in de huidige technologie.

Cursus voor kinderen vanaf 10 jaar

De cursus Programmeren voor Kinderen begint bij de absolute basis en is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Je volgt de cursus zelfstandig en kan zonder veel hulp van jouw ouders of verzorgers de robot monteren en programmeren.

Wil jij een eigen robot die je allerlei trucjes kunt leren middels programmeren? Volg dan de cursus Programmeren voor Kinderen!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Programmeren voor Kinderen

Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer jij met behulp van diverse lessen stap voor stap jouw robot monteren en programmeren. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

Hoe zet je de mBot in elkaar?

Allereerst ga je aan de slag met het in elkaar zetten van jouw mBot-robot. Met behulp van de duidelijke uitleg zet jij jouw robot in een halfuurtje in elkaar. Daarna maak je kennis met de vele mogelijkheden van de robot.

De werking van mBlock

In deze lessen ontdek je hoe het softwareprogramma mBlock werkt en maak je via mBlock verbinding met de robot. Daarnaast leer je stap voor stap applicaties maken in mBlock en maak je van de mBot-robot een stoplicht en slaaplampje.

Een mBot-disco maken

In deze les programmeer je onder andere een muziekstuk voor de mBot-robot via mBlock. Je maakt van jouw robot een echte DJ!

De mBot en veiligheidssystemen

In deze lessen duik je dieper in de programmeermogelijkheden van de aandrijving van de mBot-robot. Je geeft jouw robot parkeersensoren en laat hem verschillende voorgeprogrammeerde bewegingen maken. Daarnaast leer je een LED-paneel bevestigen en laat jij jouw robot communiceren via dit LED-paneel.

De uitbreidingsset ‘Interactive Light & Sound Cases’

Tijdens deze lessen ga je aan de slag met de uitbreidingsset die je hebt ontvangen. Je verdiept je steeds verder in het programmeren en laat jouw robot allerlei coole trucjes uitvoeren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur Programmeren voor Kinderen

De cursus Programmeren voor Kinderen duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 1 à 2 uur per week.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief mBot robot en addon pakket,Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar,Bouw en programmeer je eigen robot

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.