NHA Thuisstudies

cursus Dierenverzorging

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Vergroot je kennis met de cursus Dierenverzorging

Werk jij beroepsmatig met dieren? De cursus Dierenverzorging geeft je inzicht in hoe je met dieren kunt én moet omgaan.

Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol: de hond, de kat, het knaagdier of zelfs de goudvis maakt deel uit van het gezin. Maar vaak ontbreekt het aan kennis.

Weet je bijvoorbeeld waarom een kat spint? Mag een hond met de pot mee-eten? Is een ronde kom wel goed voor je goudvis? Kortom, hoe zorg je voor een tevreden en gezond dier?

Van hond tot cavia

In de cursus Dierenverzorging komen alle populaire (huis)dieren uitgebreid aan bod: honden, katten, paarden, konijnen, cavia´s, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen, enzovoort. Dit maakt de cursus extra afwisselend en het zorgt ervoor dat je uitgroeit tot een ware dierenkenner.

De cursus Dierenverzorging is uitermate leerzaam voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met dieren. Of je nu werkt bij een dierenarts, dierenwinkel, dierenpension, dierentuin, kinderboerderij of wat dan ook... de cursus levert je een schat aan praktische informatie op.

Lichaamstaal leren in de dierenverzorger opleiding

Je leert over het gedrag van dieren en hun leefomgeving. Je leert de lichaamstaal verstaan, zodat je dieren beter gaat begrijpen. Je staat stil bij huisvestingsvragen: waar moet je op letten en hoe houd je hokken, manden en kooien schoon?

Ziektes herkennen

In de cursus Dierenverzorging is er volop aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Maar je ontdekt ook hoe je herkent of een dier ziek is en hoe je een ziek dier dan optimaal verzorgt.

Kom je beroepshalve met dieren in aanraking, dan is het onderwerp wet- en regelgeving ook belangrijk. Werk je bijvoorbeeld bij een kinderboerderij, een asiel, de dierenbescherming of een dierenwinkel? Dan komt de kennis van de cursus Dierenverzorging je beslist van pas.

Doe veel kennis op in de cursus Dierenverzorging

De cursus Dierenverzorging is zeer compleet. Na de cursus kun je nog beter voor dieren zorgen en deze kennis neem je mee in de rest van je loopbaan.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Dierenverzorging

Gedrag en leefomgeving

Tijdens de beroepsopleiding Dierenverzorging leer je over het gedrag, de bouw en herkomst van gezelschapsdieren. Iedere diersoort en de daarin te onderscheiden rassen, kent zijn eigen kenmerken. Wij leren je hoe je de lichaamstaal van dieren interpreteert, waardoor mens en dier elkaar beter gaan begrijpen.

Huisvesting

Er is veel keuze op het gebied van huisvesting. Het is belangrijk dat je weet, waar je op moet letten bij de aanschaf van materialen;

  • Is alles wel goed hygiënisch schoon te houden?
  • Hoeveel dieren mogen erin?
  • Hoe richt je een hok, kooi, mand enzovoort het beste in?


Gezondheidszorg

In dit onderdeel van de cursus dierenverzorging besteden we ruime aandacht aan de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Met een verzorgingsplan worden geen belangrijke zaken vergeten. Maar hoe herken je of een dier ziek is? Allerlei ziekten, ziekteoorzaken en ziektepreventie komen aan bod.

Regels en wetgeving in de dierenverzorger opleiding

Regels en wetgeving rondom dieren en de organisaties die zich met dieren bezig houden worden behandeld. Stel je gaat aan de slag in een dierentuin, kinderboerderij, asiel, dierenbescherming, of dierenwinkel. Dan is kennis omtrent wetgeving natuurlijk essentieel.

Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende onderwerpen die worden behandeld.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de cursus Dierenverzorging staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf279,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.