NHA Thuisstudies

cursus Arduino Programmeren

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Laat apparaten en voorwerpen tot leven komen met de opleiding Arduino Programmeren
Ben jij een creatieveling of technicus en wil jij aan de slag met Arduino? Dan is de cursus Arduino Programmeren écht iets voor jou! Met de cursus Arduino Programmeren ga je aan de slag met een Arduino, je leert op praktische wijze programmeren en ontdekt de vele mogelijkheden van de microcomputer.
Arduino is de naam van een microprocessorbord. Met behulp van een Arduino kun je apparaten en voorwerpen creëren die reageren op de omgeving middels signalen. De Arduino heeft elektronica en mechatronica toegankelijk gemaakt.


Arduino programmeren: ga praktisch aan de slag


Tijdens de cursus Arduino Programmeren leer je wat een arduino is en ga je praktisch aan de slag met de microcomputer. Tijdens de cursus leer je onder andere een verlicht reclamebord maken dat danst op de maat van de muziek en je programmeert een lopende LED. Ook bouw je een weerstation.
De cursus Arduino Programmeren begint bij de kennismaking met hardware en software en is vervolgens zo opgebouwd dat je stap voor stap leert hoe je nieuwe toepassingen kan implementeren met de Arduino. En jij krijgt ook nog een gratis materialenpakket meegeleverd met jouw opleiding. Je kunt dus direct die theorie in de praktijk toepassen.


Arduino cursus voor iedereen


De cursus Arduino Programmeren is geschikt voor mensen die hun carrière als technicus een extra verdieping wil geven aan de hand van arduino.
Na afronding van de opleiding Arduino kun jij zelfstandig een Arduino Programmeren en ben jij op de hoogte van de vele mogelijkheden die er zijn met de Arduino. Heb jij zin om praktisch aan de slag te gaan? Volg nu de opleiding Arduino Programmeren!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Arduino Programmeren
De cursus Arduino Programmeren bestaat uit een aantal onderwerpen, namelijk:

  • werken met componenten zoals LED, seriële monitoren, analoge en digitale sensoren;
  • digital input en output;
  • displays;
  • actuatoren;
  • elektromotoren;
  • bussystemen;
  • telemetrie en telematica;
  • arduino programmeertaal.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Arduino Programmeren duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Populaire programmeertaal,Toenemende vraag naar programmeurs,Start vanuit de basis

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.