NHA Thuisstudies

opleiding Vakopleiding Parfumerie

Algemene informatie over de cursus

Aan de slag bij een parfumerie? Volg de Vakopleiding Parfumerie
Hoe adviseer je de juiste geur, geef je praktische tips over huidverzorging en cosmetica en hoe maak je mensen nog mooier? De juiste vakkennis is van groot belang om bij een parfumerie te werken. Met de Vakopleiding Parfumerie leer je alles over parfumerie, cosmetica, make-up en huid.
De NHA parfumerie-opleiding is officieel erkend door de Bond van Detaillisten in de Parfumeriehandel (Bodepa). Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je een door de Bodepa erkend en gecertificeerd diploma.

Klantgericht adviseren

Als medewerker in een parfumerie is het belangrijk om klanten zo goed mogelijk te adviseren. Daarbij stem je het advies af op de persoonlijke voorkeur van de klant. Grondige vakkennis van de verschillende producten in de cosmeticabranche is een vereiste.
In de praktijkgerichte opleiding Parfumerie leer je hoe je klanten op een vakkundige manier helpt bij de keuze van de juiste producten.

Enthousiasme en ambitie

Voor de Vakopleiding Parfumerie is geen specifieke vooropleiding nodig. Wat dan wel? Enthousiasme voor de parfumeriebranche en/of de ambitie om te werken in een parfumerie, kapsalon of bij een schoonheidsspecialist.
De parfumeriebranche heeft het diploma Vakopleiding Parfumerie hoog in het vaandel staan. Na afronden kun je solliciteren bij bijvoorbeeld Douglas, de Bijenkorf, ICI Paris of DA Luxe Parfumerie. De Vakopleiding Parfumerie is ook uitermate geschikt als opfriscursus als je al in de branche werkt.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Vakopleiding Parfumerie
De Vakopleiding Parfumerie bestaat uit de onderdelen huid, cosmetica, make-up en parfum. Daarbij is er aandacht voor alle zintuigen.
Zorg er bijvoorbeeld voor dat klanten er gezond en verzorgd uitzien en adviseur de juiste huidproducten. Of geef advies op het gebied van cosmetica en make-up. Zodat mensen een positieve indruk kunnen achterlaten bij anderen.

Belangrijk: geur

Natuurlijk is er ook volop aandacht voor het onderdeel waar deze opleiding op is gebaseerd: parfum. Het reukorgaan is misschien wel het meest onderschatte orgaan. Een passend parfum laat een goede indruk achter.
Een verkeerd parfum daarentegen kan ook het tegenovergestelde veroorzaken. Mensen gaan bij een eerste indruk vaak af op geur. In die zin heb je een grote verantwoordelijkheid als je mensen adviseert op parfumgebied.
Wil je werken in een parfumerie of je kennis opfrissen? Volg de opleiding Parfumerie en haal het allerbeste uit dit boeiende vakgebied.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De Vakopleiding Parfumerie duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 tot 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf719,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.