NHA Thuisstudies

cursus Piano

Algemene informatie over de cursus

Leer piano spelen met de Piano cursus van NHA

Van popsongs spelen op de piano tot jazz en van blues tot soul. Of je voor het eerst notenschrift ziet of de termen modulatie, staccato en forte gesneden koek zijn voor je: leer piano spelen in je eigen tempo met de cursus Piano.

Hoe je begint met piano spelen? Met één hand tegelijk. Vingerzetting, maatsoort en ritme. Leer het in de Piano cursus: van toetsaanslag tot akkoordenleer.

Melodieën uitzoeken en spelen. Hoe doe je dat eigenlijk? Je hoort een liedje op de radio, hoe speel je dat vervolgens zelf op de piano?

Leer tijdens de cursus luisteren naar muziek, de melodie uitzoeken en de akkoorden herkennen.

Leer piano spelen

Bij de cursus horen luisteroefeningen. Speel samen met anderen. Hoe? Slagwerk, bas, gitaar en viool staan op de geluidsopname en je speelt mee met de begeleiding. Oefen bijvoorbeeld spelen in een combo.

Neem ook je eigen pianospel op. Stuur je opname naar je eigen NHA-docent. Verbeter je spel met aanwijzingen op detailniveau en merk dat je snel beter piano speelt.

Een vooropleiding is voor de Piano cursus niet nodig. Alleen voor een piano zorg je zelf.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Programma Piano

Ook jij kunt dus nu piano leren spelen. Met de muziekcursus Piano kan dit zelfs op een snelle en aangename manier. De eerste piano-oefeningen zijn met de linker en rechter hand apart. Daarna met de handen samen.

Je leert op eenvoudige wijze:

  • noten lezen;
  • ritme;
  • maatsoorten;
  • vingerzetten.


Ook wordt er aandacht besteed aan de verschillende stijlperioden in de pianomuziek. De Piano cursus bevat tevens korte biografieën van beroemde pianisten en componisten. Spelenderwijs loop je door de verschillende lessen heen. Na het volgen van de muziekcursus Piano, ben je in staat op je eigen niveau muziek uit te zoeken en zelfstandig in te studeren!

Muziek is een hobby die nooit gaat vervelen. Het is een hobby voor iedereen. Je kunt er veel kanten mee op:

  • popmuziek
  • jazz
  • klassiek
  • blues
  • volksmuziek


Met jouw piano heb je veel mogelijkheden. Het instrument is voor alle muziekstijlen geschikt. Nu je deze muziekcursus Piano gaat volgen, zul je na verloop van tijd een heel repertoire ten gehore kunnen brengen.

Zowel theorie als praktijk komen ruimschoots aan bod. Moeilijk? Nee hoor, als je geregeld oefent, zul je echt van jezelf versteld staan. Na een paar weekjes kun je al bekende melodieën spelen.

Inclusief digitale geluidsbestanden

De lessen zijn voorzien van luister- en speeloefeningen. De geluidsbestanden vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone.

Helder geschreven lesmateriaal

Om deze muziekcursus te volgen is het helemaal niet nodig dat je erg muzikaal of getalenteerd bent. Je ontvangt duidelijk en helder geschreven lesmateriaal en bovendien ondersteunt jouw leraar de lessen met geluidsfragmenten zodat je kunt horen hoe iets klinkt. Je kunt ook jouw eigen spel opnemen en als je het geluidsbestand opstuurt naar jouw leraar zal hij je aanwijzingen geven waarmee je jouw spel kunt verbeteren. Een vooropleiding heb je niet nodig voor het volgen van deze Piano cursus, maar natuurlijk wel een piano.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur cursus Piano

Leer in 16 maanden piano spelen met de cursus Piano bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf279,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.