NHA Thuisstudies

cursus Marokkaans voor Beginners

Algemene informatie over de cursus

Volg de cursus Marokkaans en ga in gesprek met Marokkaanse buren of collega’s!



Heb je Marokkaanse vrienden of collega’s en wil je in hun eigen taal met ze te kunnen praten? Met de cursus Marokkaans van NHA heb je de taal snel onder de knie. Schrijf je in en begin direct met studeren!

In Marokko worden veel dialecten gesproken. In de cursus Marokkaans leer je de meest gangbare. De inwoners van grote steden als Casablanca, Meknes en Rabat spreken gangbaar dialect en hiermee kun je vrijwel overal in Marokko mensen begrijpen en met hen spreken.

Arabisch Marokkaans leren

Marokkaans is een dialect van het Arabisch. In de taalcursus Marokkaans leer je eerst de beginselen van deze taal door te starten met het standaard Arabisch. Je raakt vertrouwd met het Arabisch alfabet en leert van rechts naar links lezen. Wanneer je het Arabisch onder de knie hebt ga je je verder verdiepen in het Marokkaans.

In de cursus ligt het accent nadrukkelijk op spreekvaardigheid. Aan de hand van alledaagse situaties leer je een gesprek voeren. Met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM heb je Marokkaans spreken snel onder de knie.

Ontdek de rijke Marokkaanse cultuur

In de cursus Marokkaans maak je kennis met de taal, maar ook met de rijke cultuur en geschiedenis van het land. Deze extra bagage komt je in het contact met de Marokkaanse bevolking goed van pas.

Heb je Marokkaanse buren, vrienden of collega’s? Heb je een reis gepland naar dit prachtige land met haar vriendelijke bevolking? Of doe je zaken met Marokkaanse ondernemers? De contacten verlopen zoveel aangenamer als je de taal spreekt. Met de cursus Marokkaans leg je een prima basis voor een goede communicatie in het Marokkaans. Start vandaag nog met Marokkaans leren bij NHA.

Beroepsmatig een cursus Marokkaans volgen

De cursus Marokkaans is ook erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Marokkaans taal nodig hebt voor je werk. Marokkaans leren is voor bepaalde functies een belangrijke aanvulling op je CV.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden.

Met stickervel voor je toetsenbord

Je ontvangt ook een stickervel voor je toetsenbord met de Marokkaanse tekens bij deze taalcursus. Deze kun je zowel voor Qwerty als Azerty toetsenborden gebruiken. Zo is ook de typevaardigheid van het Marokkaans eenvoudiger te leren.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Marokkaans

Marokkaans voor beginners

De cursus Marokkaans voor beginners bestaat uit 2 delen. Marokkaans is namelijk een dialect van het Arabisch. Om de taal goed onder de knie te krijgen leer je in het eerste deel van de cursus het standaard Arabisch. In het tweede deel van de cursus leer je het Marokkaans.

Tijdens de cursus Marokkaans voor beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het Arabische schrift;
  • Marokkaanse uitspraak;
  • in het vliegtuig;
  • op het strand;
  • boodschappen doen;
  • grammatica;
  • begrippen.


Marokkaans voor gevorderden

Je hebt de cursus Marokkaans voor beginners afgerond of jouw basiskennis Marokkaans is reeds op een redelijk niveau en je wilt meer weten. NHA biedt je dan de mogelijkheid om jouw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Marokkaans voor gevorderden leer je jouw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van jouw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

In de cursus Marokkaans voor gevorderden ga je eerst aan de slag met het standaard Arabisch. Dit is een hoge variant van alle Arabische dialecten, en dus ook van het Marokkaans. In het tweede deel van de cursus verdiep jij je verder in het Marokkaans.

Tijdens de cursus Marokkaans voor gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • op de camping;
  • werkwoorden en voornaamwoorden;
  • in het hotel;
  • in het restaurant;
  • bij de dokter/apotheek;
  • bij de politie;
  • Marokkaanse dansen;
  • feesten en gebruiken;
  • hoofd- en bijzinnen.


Marokkaans voor beginners + gevorderden = combi

De combicursus combineert de onderwerpen van de cursus voor beginners met de onderwerpen uit de cursus voor gevorderden. Door de overlapping van de onderwerpen is de totale cursusduur maar vijftien maanden. Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts drie maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook in de combi cursus start je bij de basis en leer je in de eerste lessen het standaard Arabisch. In het tweede deel verdiep je je in het Marokkaans. Ook jij kunt in enkele maanden Marokkaans leren spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Cursus Marokkaans voor Beginners

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Marokkaans voor Gevorderden

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Marokkaans voor Beginners + gevorderden: combi

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf199,00 euro

Bijzonderheden

Nu met gratis Taal-app,Kies je niveau: beginners of gevorderden,Kies voor persoonlijke begeleiding

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.