NHA Thuisstudies

opleiding Fitness Trainer A Branchediploma

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Volg de erkende opleiding Fitness Trainer A

Wil je mensen helpen om fitter te worden? Conditie verbeteren voor een sportieve uitdaging? Jouw kennis over een gezonde leefstijl overdragen? Als professioneel fitnessinstructeur maak je van je liefde voor sport je beroep. Hoe mooi kan het zijn? Betaald worden voor iets wat je goed kunt en nog leuk is ook.

Fitness is een populaire sport om lichaam en geest te trainen. Ben je een liefhebber van sport en bewegen en wil je jouw passie voor gezond leven overdragen aan anderen? Mensen aan een betere conditie of een gezonder gewicht helpen? Dan is de opleiding Fitness Trainer A een opleiding die bij je past.

Trainingsmethodes

Met het diploma fitnesstrainer A kun je aan de slag als sportinstructeur: een veelzijdige beroep met veel verantwoordelijkheid en uitdaging. Met de juiste kennis van het lichaam, trainingsmethodes en voeding help je mensen aan een gezondere leefstijl. Je helpt blessures voorkomen en je stimuleert en motiveert klanten om hun sportieve doelen te bereiken.

Help blessures voorkomen

In de opleiding Fitness Trainer A Branchediploma maak je kennis met de vele facetten van het vak. Je leert stap voor stap hoe je een effectieve training geeft en hoe je het beste uit mensen naar boven haalt. Je maakt kennis met de verschillende trainingsapparaten en je vergroot je kennis van het menselijk lichaam. Je ontwikkelt een goed oog voor verkeerde houdingen en foute trainingsvormen.

Fitness trainer A opleiding combineert theorie en praktijk

Van functionele anatomie tot biochemica, inspanningsfysiologie en alles over voeding en sport: in de cursus leer je wat er nodig is op verschillende gebieden om de fitheid van mensen te verbeteren.

De Fitness Trainer A opleiding voor het branchediploma telt drie praktijkdagen. Onder deskundige begeleiding van een vakdocent breng je tijdens de praktijkdagen het geleerde in de praktijk.

Haal een erkend diploma

De vakgerichte opleiding Fitness Trainer A leidt je op voor het NL Actief A Branchediploma. NL Actief is de brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra in Nederland.

Met het erkende diploma kun je ingeschreven worden in het Register Fitnessprofessionals en leg je een solide basis voor een carrière als fitnesstrainer. Investeer in het Fitness Trainer A Branchediploma.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Fitness Trainer A Branchediploma

Het studieprogramma van de opleiding Fitness Trainer A Branchediploma omvat de volgende onderwerpen:

  • functionele anatomie;
  • biochemica;
  • inspanningsfysiologie;
  • trainingsleer;
  • krachttraining met musculaire trainingsapparatuur;
  • klantbegeleiding;
  • blessurepreventie en -behandeling;
  • voeding en sport;
  • dopingpreventie.


Drie praktijkdagen

Naast theoriegedeelte bevat deze opleiding voor het branchediploma drie praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder deskundige begeleiding van onze vakdocent, het geleerde in de praktijk. De praktijkdagen van de Fitness Trainer A opleiding worden op een professionele locatie, centraal in Nederland, verzorgd.

Erkend NL Actief Branchediploma A

Aan het einde van de opleiding kun je deelnemen aan het officieel erkende NL Actief examen. Hiermee leg je een solide basis voor een carrière als fitnesstrainer.

Heb je jouw diploma behaald? Dan mag je jezelf aanmelden bij het op Nederlandse en Europese normen gebaseerde Register Fitnessprofessionals (FITNED.nl). Hierdoor zien consumenten en fitnesscentra dat je over de juiste competenties en kwalificaties beschikt om het beroep van gekwalificeerde trainer in de fitnessbranche veilig en effectief te kunnen uitoefenen. Bouw aan een gezonde toekomst en start deze brancheopleiding!

Andere fitness trainer A opleidingen

Fitness Trainer A Basis
Wil je middels een verkorte opleiding eerst kennis maken met de theorie van het fitnessvakgebied? Kies dan voor de Fitness instructeur basisopleiding (Fitness Trainer A Basis). Deze opleiding is minder uitgebreid want bevat geen praktijkdagen. Je studeert dan in zes maanden voor het NHA-getuigschrift.
  • Fitness Trainer A Basisvervolg
    Wanneer je de cursus Fitness Trainer A Basis hebt afgerond en alsnog examen wilt doen voor het NL Actief A Branchediploma, dan kun je jezelf inschrijven voor de Basisvervolgcursus. Met de reeds verworven voorkennis uit de Basiscursus zul je de brancheopleiding sneller doorlopen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Fitness Trainer A Branchediploma staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf569,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.