NHA Thuisstudies

cursus Bedrijfspsychologie

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Cursus Bedrijfspsychologie: meer inzicht in de mens in de organisatie

Wil je alles leren over het gedrag van mensen in organisaties? Waarom zeggen mensen ja en ‘doen zij nee’? Of andersom? De cursus Bedrijfspsychologie is een van de beste cursussen in dit bijzondere vakgebied en geeft je goed inzicht in wat mensen echt beweegt.

In bedrijven en organisaties waar mensen met elkaar samenwerken, speelt gedrag een belangrijke rol. Zo hangt de productiviteit van mensen vaak nauw samen met de mate van voldoening die ze uit hun werk halen.

Met psychologische inzichten oefen je invloed uit op de voldoening die mensen uit hun werk halen en dus indirect ook de productiviteit.

Leiderschap

In de cursus Bedrijfspsychologie staat de mens in de organisatie centraal. Hoewel je het gedrag van mensen moeilijk kunt doorgronden, voorspellen en sturen, is meer inzicht in de mens en in menselijk gedrag waardevol.

Conflicthantering

De cursus Bedrijfspsychologie start met algemene psychologie. Je verdiept je in de ontwikkeling van het individu en zo leer je gedrag begrijpen en beïnvloeden.

Vervolgens gaat de lesstof dieper in op bedrijfspsychologische onderwerpen. Je leert grip te krijgen op conflicten, onderlinge relaties, misverstanden, leiderschap, macht, invloed, motivatie, communicatie en vele andere zaken.

Ervaren docenten

Deze praktische cursus helpt je om de mens in de organisatie op juiste waarde te schatten. Ervaren en bevoegde docenten hebben het studieprogramma samengesteld.

De lesstof is overzichtelijk en toegankelijk. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig en je kunt de cursus prima volgen naast je werk of andere studie.



Jouw docent

Mijn naam is Marly; ik ben één van de docenten van deze cursus. Ik heb mijn master in de Klinische Psychologie aan de universiteit van Tilburg behaald en heb daaropvolgend enkele jaren bij een vrijgevestigde psychologenpraktijk gewerkt als psycholoog en praktijkmanager. 1,5 Jaar geleden ben voor mezelf begonnen. De afgelopen jaren heb ik verschillende bijscholingen binnen de psychologie gevolgd. Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaring toe te kunnen passen binnen de studies van NHA en om jou verder te helpen.


Waardevolle cursus


Na het afronden van de cursus Bedrijfspsychologie heb je goed inzicht in het gedrag van mensen in organisaties. Voor veel functies is dit zeer waardevolle bagage en een interessante aanvulling op je curriculum vitae.

Krijg meer inzicht in de psyche van de mens en volg de beroepsopleiding Bedrijfspsychologie.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Bedrijfspsychologie

De cursus is als volgt opgebouwd:

Algemene psychologie

In de eerste lessen maak je kennis met de psychologie. Je verdiept jezelf in de ontwikkeling van het individu, hetgeen je in staat stelt gedrag te begrijpen en te beïnvloeden. Tal van onderwerpen worden geïntroduceerd, die in de loop van de cursus nader toegespitst worden op de mens in de organisatie.

Bedrijfspsychologie

In de overige lessen wordt uitgebreid ingegaan op bedrijfspsychologische onderwerpen. Je krijgt grip op conflicten, onderlinge relaties, misverstanden, leiderschap, macht, invloed, motivatie, communicatie en vele andere zaken.

Deze praktische cursus stelt je in staat de mens in de organisatie op de juiste waarde te schatten. Het studieprogramma is deskundig samengesteld door ervaren en bevoegde docenten. Je krijgt telkens een afgerond lesprogramma. Dat betekent dat alles overzichtelijk is weergegeven en je de onderwerpen gemakkelijk kunt terugvinden. Dit is prettig bij het bestuderen van de stof.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf279,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.