NHA Thuisstudies

opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Behaal in 8 maanden het Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Een eigen bedrijf beginnen? Je hebt grondige basiskennis nodig over ondernemerschap, marketing en boekhouden. Met de combinatiecursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer leg je een stevige basis voor een succesvolle start van jouw winkel, praktijk of webshop.

Als ondernemer succesvol zijn, bij voorkeur succesvoller dan anderen? Dan is het goed om van alle markten thuis zijn.

Van marketing tot administratie, een ondernemingsplan en boekhouden: als financieel ondernemer ben je een echte alleskunner.

Het beste van twee werelden

De beroepsopleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer combineert de twee losse cursussen Zelfstandig Ondernemer Basis en Basiskennis Boekhouden. Hiermee heb je in slechts 8 maanden het erkende praktijkdiploma Financieel Ondernemer op zak.

Zelfstandig Ondernemer Basis

Ondernemen betekent: verdiep je in de wensen van potentiële klanten en volg ontwikkelingen in de markt nauwgezet. De opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer maakt je wegwijs in ondernemerschap.

Na de cursus bepaal je hoe jouw onderneming zich onderscheidt van de concurrentie. Je leert meer over onderwerpen als commercie en sales, marketing, financiën en bedrijfsadministatie en het opstellen van een ondernemingsplan.

Basiskennis boekhouden

Een onberispelijke financiële administratie is voor elk bedrijf van levensbelang.

Je voert administratie en raakt volledig thuis in de wereld van:

  • journaalposten;
  • afschrijvingen;
  • investeringen;
  • balans en verlies- en winstrekening.

Ook leer je alles over belastingen. Denk aan btw en vennootschapsbelasting. Dit zijn belastingen waar je mee te maken kunt of zult krijgen.

Wil je ook bredere kennis over marketing? Kies voor de gecombineerde cursus Zelfstandig Ondernemer MKB.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen:

  • Zelfstandig Ondernemer Basis;
  • Basiskennis Boekhouden.


Zelfstandig Ondernemer Basis (Basiskennis Ondernemerschap)

Met aandacht voor de volgende zaken:

Ondernemerschap algemeen
Je leert welke ondernemingsvormen bestaan en welke het beste bij jouw situatie past. Ook zetten we op een rijtje waarover je moet nadenken en wat je moet uitzoeken voordat je een onderneming gaat starten, zoals je rechten en plichten. Daarnaast kijk je kritisch naar jezelf: beschik jij over de vaardigheden en karaktereigenschappen die een ondernemer nodig heeft?

Commercie en Sales
Een succesvolle ondernemer weet hoe hij zijn producten en/of diensten het beste aan de man kan brengen. Je voert daarvoor verschillende soorten gesprekken en overtuigt je potentiële klanten met overzichtelijke offertes. Moet er onderhandeld worden? Dan sta jij stevig in je schoenen. Ook weet je hoe je de juiste nazorg biedt aan je klanten.

Marketing
Wie een eigen zaak wil starten, heeft onherroepelijk te maken met marketing. Marketing is echter veel meer dan reclame maken. In dit onderdeel leer je onder meer dat marktanalyse en -onderzoek inzicht bieden in jouw kansen op succes. Ook zul je zien dat een optimale toepassing van de marketingmix essentieel is om je te onderscheiden in de markt. Wij leren je hoe je jouw bedrijf en jouw aanbod optimaliseert en op een slimme wijze jouw klanten werft.

Financieel en Bedrijfsadministratie
In dit onderdeel draait het om diverse financiële zaken. Voor jou als (toekomstig) ondernemer is kennis daarvan belangrijk, want er moet brood op de plank komen. Zonder verdiensten heeft je bedrijf immers geen toekomst! Begrippen als balans, brutowinst, financiering, winst- en verliesrekening, begroting, uurtarief en debiteurenbeheer komen in dit onderdeel aan bod. Ook leren we je hoe je professionele facturen kunt opstellen.

Ondernemingsplan opstellen
Hiermee begint elke onderneming! Aan welke eisen dit plan moet voldoen, leer je in dit onderdeel. Een perfect ondernemingsplan vormt het fundament van jouw eigen bedrijf en is het belangrijkste criterium voor een bank voor het verstrekken van een lening. Aan de hand van duidelijke voorbeelden leren we je jouw eigen ondernemingsplan op te stellen.

Basiskennis Boekhouden

In dit onderdeel gaan we extra diep in op de boekhouding en administratie voor jouw bedrijf.

Balans en resultatenrekening
Balans is een overzicht van de bezittingen, schulden en eigen vermogen van een onderneming. Voor een goed overzicht van de financiële situatie moeten de cijfers helder worden geduid. In dit deel leren we je de fundamenten van het boekhouden.

Subadministraties en dagboeken
Je maakt kennis met de functies van onder andere kasboeken, bankboeken en inkoop- en verkoopboeken en leert hoe je hiermee werkt.

Activa en voorraden
Activa zijn in geld uitgedrukte bezittingen van een onderneming. Je leert onder andere over materiële activa, herwaardering van vaste activa, afschrijvingen en tussenrekeningen.

Belastingen, financiering en kasstromen
Een essentieel onderdeel als belastingen kan uiteraard niet ontbreken. We leren je hier alles over onder andere btw, IB, VpB en kredietverlening, enz.


Extra voordelige combinatiecursus voor nog bredere ondernemerskennis:


Wilt je ook extra brede kennis opdoen over marketing, kies dan voor de voordelige cursus Zelfstandig Ondernemer MKB (Zelfstandig Ondernemer Basis + Basiskennis Boekhouden + Basiskennis Marketing).

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemen is 8 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Studietijd

Per les moet je rekenen op 4 tot 6 uur studie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf199,00 euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf,Praktische kennis voor een eigen bedrijf,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.