NHA Thuisstudies

cursus Basiskennis Management

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Geef je ambitie de ruimte en volg de cursus Basiskennis Management

Straks leidinggeven aan mensen? Wat komt er allemaal kijken bij het managen van een afdeling of bedrijf? Het lijkt wel alsof je ineens overal wat vanaf moet weten. Volg de cursus Basiskennis Management en je bent goed voorbereid. De leerzame reis door managementland kan beginnen.

Als toekomstig manager ben je inderdaad van alle markten thuis. Niet alleen de corebusiness moet je goed kennen. Je wilt ook andere zaken ‘in de vingers’ hebben.

Je goed laten informeren

Bedrijfseconomie, marketing en personeelsbeleid zijn bijvoorbeeld onderwerpen waarvan je goed op de hoogte moet zijn. En wat dacht je van de verschillende organisatieculturen?

Bedrijven verschillen

Er zijn verschillende organisatievormen. En er komen steeds meer vormen bij. Intussen nemen bedrijven een platte-organisatiestructuur aan. Democratisch. Kinkt goed. Maar wat zijn de nadelen? Of zijn die er niet?

In je opleiding Basiskennis Management neem je de structuur van een bedrijf grondig onder de loep.

Leidinggeven

Leidinggeven aan medewerkers: uiteindelijk draait het daar om. Hoe stuur je een team aan? Welke beïnvloedingstechnieken zet je in om het beste uit je team te halen?

In het onderdeel leidinggeven leer je de basisvaardigheden van het managen zoals motiveren, delegeren en plannen.

Ben je meer baas of meer teamcoach?

Je ontdekt de verschillende leiderschapsstijlen in de opleiding Basiskennis Management.

De belangrijkste managementinzichten doe je al op in zo’n 8 maanden. De opleiding rond je af met een examen en het officieel erkende NEMAS-diploma Basiskennis Management.

Wil je ook aansturen op financiële resultaten? De beroepsopleiding Bedrijfsleider bevat het onderdeel ‘bedrijfseconomisch rekenen’.

Doorgroeien

Doorgroeien naar een leidinggevende functie? Stel jezelf op de hoogte van de belangrijkste wetenswaardigheden en krijg nieuwe managementskills onder de knie. Volg de beroepsopleiding Basiskennis Management.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Basiskennis Management

De cursus Basiskennis management is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Bedrijfsoriëntatie

In dit onderdeel wordt aandacht besteed aan de opbouw van een organisatie. Welke organisatievormen bestaan er? Hoe kan een organisatie worden opgebouwd? Wat zijn de voor- en nadelen van een bepaalde organisatievorm? Met andere woorden: we nemen de structuur van een bedrijf op boeiende wijze onder de loep.

Leidinggeven

In dit hoofdstuk komen de verschillende aspecten van het leidinggeven aan de orde. Deze superinteressante lessen behandelen onder andere zaken als communicatie, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten. Kortom, we leren je alle basisvaardigheden van de moderne manager.

Personeelsbeleid

Een gedegen personeelsbeleid hoort bij een modern bedrijf. We laten interessante onderwerpen als werving en selectie, personeelsplanning, functionerings- en beoordelingsgesprekken de revue passeren.

Marketing

Aan de hand van een aantal leuke praktijkvoorbeelden worden de basisbegrippen van de marketing behandeld. Je leert onder andere het beoordelen van omzet en marktaandeel, het onderscheiden van de verschillende goederensoorten en het inzetten van de "P's" uit de marketingmix.

Bedrijfseconomie

Dit onderwerp is van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van financieringsmogelijkheden en het bijhouden van de boekhouding. Ook kengetallen als rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit komen aan de orde.

Als deze cursus Basiskennis Management je bevalt kun je ervoor kiezen om nog een stapje "hogerop" te gaan en te starten met de opleiding Middle Management van NHA, een cursus die perfect aansluit op deze cursus Basiskennis Management. Kortom, de cursus Basiskennis Management is een zeer eigentijdse, praktische cursus waarin de jarenlange ervaring van NHA op het gebied van managementonderwijs is verwerkt en die vele deuren opent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

8 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.