Learnit

XML Training E-learning

Algemene informatie over de cursus

In deze XML e-learning leer je hoe je goed opgemaakte XML-documenten kunt maken, eenvoudige DTD's en XML-schema's kunt bouwen voor het valideren van XML-documenten en XSLT's kunt bouwen om XML-documenten om te zetten in XHTML en andere XML-structuren.

Inhoud van de cursus

Goede XML-documenten opmaken en lezen

Tijdens de e-learning cursus leer de standaard om gestructureerd gegevens weer te geven in de vorm van een platte tekst: XML (Extensible Markup Language), die zowel leesbaar is voor machines als voor de mens. Behalve weergeven van gegevens kun je XML gebruiken om gegevens op te slaan en via het internet te versturen. Om gegevens te structureren gebruiken XML-talen elementen en attributen. De specificatie van XML bepaalt de syntaxis van attributen en elementen en van andere structuren, voorkomend in XML-bestanden.

De gegevens op een HTML-pagina zijn voor computers niet te herkennen. In HTML kun je titels en paragrafen markeren (tekstuele structuur), maar niet vastleggen dat iets een persoonsnaam, telefoonnummer of datum is (betekenis of semantische structuur). Met XML kun je opmaaktalen ontwikkelen waarmee dit wel kan.

Inhoud van de online cursus XML

Tijdens deze e-learning leer je om goed geformuleerde en gestructureerde XML-documenten te maken en te lezen. Ook leer je het XML-schema's te bouwen en om XML documenten te valideren. Na afloop ken je het verschil tussen HTML en XHTML en kun je basis-DTD's maken. Je hebt ongeveer 8 uur nodig om de e-learning cursus XML te doorlopen en als je alles niet in één keer in je opneemt, kun je de video's en lezingen later terugzien en de quizzen en oefeningen nogmaals maken, omdat de cursus tot een jaar na activering beschikbaar voor je blijft. Alle tijd dus om te leren.

Onderwerpen van de XML-e-learning cursus

  • Goed opgemaakte XML-documenten maken.
  • Het verschil tussen HTML en XHTML.
  • Basis-DTD's maken.
  • Eenvoudige XML-schema's maken
  • XML-documenten valideren tegen DTD's en XML-schema's
  • Eenvoudige XSLT's maken om XML-documenten te transformeren voor uitvoer, zoals tekst, HTML en andere XML-structuren.

Resultaten van de online cursus XML

Na afloop van deze ongeveer 8 uur durende Engelstalige cursus kun je goede XML-documenten opmaken en basis DTD's en eenvoudige XML-schema's maken. Je kent dan het duidelijke verschil tussen HTML en XHTML en je kunt XML-documenten valideren tegen DTD's en XML-schema's. Je kunt gegevens, die leesbaar zijn door machines en mensen, opslaan en via het internet versturen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ervaring met HTML kan handig zijn maar is niet vereist.

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

150 Euro

Bijzonderheden

Het betreft hier een e-learning cursus in de Engelse taal. De cursussen op eigen tempo zijn ons betaalbare alternatief voor cursisten die de flexibiliteit zoeken om in hun eigen tempo te leren. De inhoud wordt online geleverd met behulp van video's, quizzen en oefeningen. De cursussen zijn geschreven door deskundige instructeurs.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.