NHA Thuisstudies

opleiding Speltherapie

Algemene informatie over de cursus

Help kinderen spelenderwijs hun gevoelens te uiten met de Speltherapie opleiding

Kinderen kunnen minder gemakkelijk over hun emoties, gedachten en verlangens praten dan volwassenen. Wil jij ze hierbij helpen? Volg de opleiding Speltherapie en ontdek hoe je via spel uiting kunt geven aan deze gevoelens!

Spelenderwijs kunnen kinderen tijdens speltherapie op een veilige manier hun emoties uiten en ingrijpende of traumatische gebeurtenissen verwerken wanneer ze dit in het dagelijkse leven niet kunnen of durven. Op die manier leer je kinderen beter begrijpen.

Wil jij weten welke mogelijkheden speltherapie te bieden heeft? Start dan vandaag nog met de Speltherapie opleiding!

Krijg inzicht in het gedrag van kinderen met de opleiding Speltherapie

Werk jij veel met kinderen? Bijvoorbeeld als leerkracht, kindercoach, psycholoog of pedagogisch medewerker? Dan is deze Speltherapie opleiding een zeer geschikte aanvulling voor jou! Jij leert kinderen beter begrijpen zodat je makkelijker met ze omgaat. Doordat jij kinderen voortaan beter kunt helpen in allerlei situaties, vul je jouw functie optimaal in.

Als je met kinderen werkt, heb je invloed op hun ontwikkeling. Opvoeding kan soms moeilijk zijn. Zeker wanneer je een kind niet goed begrijpt. De Speltherapie opleiding helpt je bij het krijgen van inzicht in de emoties, gedachtes en verlangens van kinderen.

Tijdens de cursus maak jij kennis met speltherapie. De opleiding is laagdrempelig en begint bij de absolute basis. Je hebt dus geen vooropleiding nodig om te starten.

Leer de speeltaal van kinderen begrijpen

Speltherapie is een therapievorm die speciaal ontwikkeld is om kinderen te helpen die problemen ervaren in hun ontwikkeling. Spel is de taal waarmee kinderen op een veilige manier kunnen communiceren. In deze opleiding Speltherapie leer jij de speeltaal van het kind begrijpen, zodat je ook het kind goed leert te verstaan en begrijpen.

Tijdens de opleiding maak jij kennis met deze speciale therapievorm. Je leert meer over werkvormen als spelbeelden, verhalen, poppen, tekeningen en het sensopathische spel.

Help kinderen hun gevoelens te verwerken

Daarnaast krijg je inzicht in thema’s als rouw, zelfbeeld en emotieregulatie gedurende de opleiding. Speltherapie houdt immers in dat jij weet hoe je het spel analyseert en onder woorden kunt brengen wat er gebeurt. Op die manier kun je het spel doelgericht sturen. Het kind uit zich en doet ervaring op door middel van het spel en jouw input. Dit levert inzichten op waardoor je het kind vervolgens verder kunt helpen zijn gevoelens te verwerken.

Kortom, met de opleiding Speltherapie leer jij hoe je invloed uitoefent op het spel en daarmee op de ontwikkeling van het kind. Je ontdekt hoe je aan de hand van spel het kind helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en het accepteren van moeilijke situaties.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Speltherapie

In de opleiding Speltherapie worden de onderstaande onderwerpen behandeld;

  • Spelontwikkeling
  • Therapeutische houding
  • Diverse werkvormen
  • Inrichting spelkamer
  • Het therapeutische proces
  • Het systeem van het kind
  • Kenmerken van doelgroepen
  • Psycho-educatie
  • Verschillende thema's o.a, vechtscheidingen, zelfbeeld en rouw

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Speltherapie duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.