NHA Thuisstudies

cursus Effectief Communiceren

Algemene informatie over de cursus

Verbeter jouw communicatieve vaardigheden met de cursus Effectief Communiceren

Communiceren is iets wat we dagelijks doen. Sterker nog: een mens kan niet niét communiceren! Zodra mensen met elkaar in contact komen, is er sprake van communicatie. Wil jij leren hoe je effectiever communiceert, zowel zakelijk als privé? Start dan vandaag nog met de cursus Effectief Communiceren!

De manier waarop jij je gedraagt en hoe jij communiceert, bepalen de effectiviteit van jouw gedrag. Zo zul je de ene keer precies krijgen wat je wil, maar pakt jouw communicatie de andere keer heel anders uit dan je had bedoeld. Met de cursus Effectief Communiceren doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om optimale resultaten te behalen met jouw communicatie.

Effectief Communiceren: cursus voor iedereen

De cursus Effectief Communiceren is geschikt voor iedereen die meer uit zijn of haar communicatie wil halen. Dankzij de vele tips, voorbeelden en zelftesten in het lesmateriaal zul je in staat zijn om meer inzicht te krijgen in je denken en doen en daardoor bewuster communiceren. Zo bereik je sneller en beter jouw doelen!

Voor de cursus Effectief Communiceren is geen specifieke voorkennis nodig. Je kunt dus direct starten!

Vergroot je effectiviteit, leer communiceren!

Doordat we zoveel communiceren, valt daar ook veel winst te behalen. Door het vergroten van jouw kennis over communicatie, maar ook door je bewuster te zijn van jouw persoonlijkheid en jouw communicatiestijl (en die van anderen), kun je jouw effectiviteit vergroten: zowel zakelijk als privé. In deze cursus Effectief Communiceren komt daarom het communicatieproces uitgebreid aan de orde en behandelen we alle facetten die daarbij een rol spelen.

Tijdens de cursus Effectief Communiceren ga je daarom aan de slag met onderwerpen als assertiviteit, gespreksvoering, onderhandelen en het effectief beïnvloeden van gedrag. Je ontdekt de kracht van de woorden die je gebruikt en je leert hoe je een ijzersterke presentatie geeft. Zo overtuig je jouw publiek altijd met je argumenten.

De cursus Effectief Communiceren komt niet alleen van pas als je jouw communicatieve vaardigheden richting anderen wilt versterken. Uitgebreide kennis van communicatiestijlen zorgt er ook voor dat jij de communicatie van anderen beter kunt inschatten. Het beoordelen van argumenten, rapporten of samenvattingen wordt daardoor steeds gemakkelijker.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

Tijdens de cursus Effectief Communiceren ga je aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Communicatie
  • Zelfinzicht
  • Zelfreflectie en zelfontplooiing
  • Assertiviteit
  • Gespreksvoering
  • Feedback geven en ontvangen
  • Gedrag effectief beïnvloeden
  • Onderhandelen
  • Verzorgd taalgebruik
  • Effectieve teksten
  • Interculturele communicatie

Vervolgopleiding

Wil je na het volgen van de cursus Effectief Communiceren verder studeren? Dan vind je bij NHA diverse cursussen om je kennis op het gebied van communicatie uit te breiden. Kies jij voor een opleiding Commerciële Teksten Schrijven? Of verdiep jij je liever in het neurolinguïstisch programmeren met een cursus NLP?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Effectief Communiceren een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.