NHA Thuisstudies

cursus Vwo Geschiedenis

Inhoud van de cursus

Haal het officiële staatsexamen VWO Geschiedenis

complete lesstof + examentraining

Geschiedenis neemt je mee terug in de tijd en stelt je gedeeltelijk in staat om vooruit te blikken. Dat geldt zeker voor de cursus VWO Geschiedenis. Laat je meenemen naar belangrijke historische gebeurtenissen en plaats ze in de juiste context.

Waardoor diende verdraagzaamheid jegens andersgelovigen het Romeinse imperialisme? Wat vertellen de munten die bouwvakkers in 2014 vonden bij werkzaamheden aan het Domplein in Utrecht over de Middeleeuwen? De cursus VWO Geschiedenis geeft de antwoorden.

Goed voorbereid

De lessen van de cursus zijn volledig afgestemd op het staatsexamen VWO Geschiedenis. Zo ben je goed voorbereid als je examen doet.

Ieder jaar wijzigt de examencommissie een aantal onderwerpen. Bij aanvang van de cursus krijg je alle benodigde informatie over de vastgestelde onderwerpen.

Vast onderdeel

Alvast een tipje van de sluier: een vast onderdeel is de geschiedenis van de rechtsstaat. Hoe zat het ook alweer met die Trias politica (driemachtenleer)? De wetgevende macht bemoeit zich bij voorkeur niet met de uitvoerende macht.

Waarom is de scheiding der machten anno nu relevant? Ongetwijfeld heb je een vermoeden. In de cursus leer je argumenteren vanuit de inzichten van verleden en heden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Behandelt complete lesstof,Uitgebreide examentraining,Erkend door ministerie van onderwijs

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.