NHA Thuisstudies

opleiding VWO profiel Natuur en Gezondheid

Algemene informatie over de cursus

VWO profiel Natuur & Gezondheid

Met het profiel Natuur en Gezondheid VWO kies jij voor een relatief exacte studie. Wil jij een vervolgopleiding op het gebied van Geneeskunde of milieu gaan volgen? Dan zit je met dit profiel helemaal goed!

Ben je opzoek naar een manier om jouw profiel Natuur en Gezondheid op VWO niveau helemaal op je eigen manier te kunnen volgen? Dan is een thuisstudie echt iets voor jou. Bij NHA volg je jouw profiel Natuur en Gezondheid namelijk op je eigen tempo en studeer je waar en wanneer jij wil! Ideaal om te combineren met kinderen, een baan of andere activiteiten!

Nog een voordeel van je profiel Natuur en Gezondheid bij NHA volgen, is dat je persoonlijke begeleiding krijgt van jouw docent. Zo krijg jij precies de ondersteuning die je nodig hebt. Hoewel jij geen klassikale lessen volgt, geniet je wel van de voordelen van het hebben medestudenten. Met de online leeromgeving kom jij eenvoudig met andere studenten in contact zodat je moeilijke onderwerpen kan bespreken en eenvoudig vragen kan stellen.

Voor wie?

Het VWO profiel Natuur en Gezondheid bij NHA is geschikt voor iedereen die op zijn eigen tempo een VWO diploma wil behalen. Met dit profiel ga jij je voornamelijk bezighouden met vakken als biologie en scheikunde. Ben jij geïnteresseerd in de gezondheid van mensen? Of wil je graag meer leren over natuur en milieu? Dan is dit profiel de beste keus!

Wil je na jouw VWO diploma verder leren? Dan kun je doorstromen naar het HBO of overstappen naar het Wetenschappelijk onderwijs WO (universiteit). Met het profiel Natuur en Gezondheid op VWO niveau voldoe jij in veel gevallen aan de eisen voor een studie in de richting van geneeskunde en milieu of een studie met een natuurwetenschappelijk of technische insteek.

Landelijk erkend diploma

Twijfel je of je jouw profiel Natuur en Gezondheid middels een thuisstudie wil volgen of toch klassikaal? Met een thuisstudie studeer jij op jouw manier en is je diploma net zo veel waard! Je legt aan het eind van je studie immers hetzelfde examen af. Ook met een thuisstudie ontvang jij dus een landelijk erkend diploma!

Omdat NHA erkend is voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen, ben jij ook nog verzekerd van kwaliteit.

Behaal je missende VWO deelcertificaten

Heb jij op de middelbare school een ander profiel gevolgd dan het Natuur en Gezondheid profiel op VWO niveau en wil je de vakken specifiek voor dit profiel volgen? Of heb je nog niet alle vakken gehaald en wil je deze in jouw eigen tempo toch nog volgen? Dan kies je bij NHA eenvoudig voor losse examenvakken van de VWO deelcertificaten. Op die manier hoef je geen heel profiel te volgen en behaal je op jouw eigen tempo efficiënt je doelen.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

Kies jij ervoor om het profiel Natuur en Gezondheid op VWO niveau te volgen? Dan dien je verschillende vakken te volgen om jouw diploma te kunnen halen. Deze vakken zijn bij elk profiel anders en ze zijn onderverdeeld in drie verschillende delen. Je volgt alle vakken in het gemeenschappelijke deel, en volgt aanvullend vakken uit het profieldeel een het vrije deel. Om welke vakken het gaat binnen het profiel Natuur en Gezondheid, lees je hier.


Het gemeenschappelijke deel


Op het VWO volgt iedereen in het gemeenschappelijke deel van je profiel dezelfde vakken. Het gaat om de volgende vakken:

  • Nederlands
  • Engels
  • Maatschappijleer
  • Frans of Duits

Het profieldeel

In het profieldeel kies je vakken die afhankelijk zijn van jouw profielkeuze. Deze vakken zal dus niet iedereen op het VWO volgen. Je bent in dit deel verplicht voor vier vakken examen te doen. Je hebt daarbij keus uit de volgende vakken:

  • Scheikunde
  • Biologie
  • Wiskunde A of Wiskunde B
  • Aardrijkskunde of Natuurkunde

Het vrije deel

Naast de vakken uit je gemeenschappelijke deel en je profieldeel, volg je ook een of meerdere vakken in je vrije deel. Hierin kies je zelf welk vak dat is. Je bent verplicht minstens één vak te volgen dat nog niet in jouw profiel Natuur en Gezondheid voorkomt. Je kiest dus eigenlijk een vak uit een ander profiel. Wil je meerdere vakken volgen? Dat mag!

Met het profiel Natuur en Gezondheid op VWO niveau kun je in het vrije deel kiezen uit de volgende vakken:

  • Aardrijkskunde
  • Economie
  • Natuurkunde
  • Bedrijfseconomie
  • Frans
  • Duits
  • Geschiedenis

Naast het volgen van de vakken in je vakkenpakket, werk je ook een profielwerkstuk uit als je je VWO diploma wil halen. Tevens ontvang je bij een aantal talen een literatuurlijst waar je een aantal boeken van moet lezen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De gemiddelde studieduur van ongeveer 30 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Natuur en Gezondheid op VWO niveauvan is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket.

Vak
Aantal lessen
Studieduur in maanden

Gemeenschappelijk deel: (*kies één van deze vakken)

Nederlands
40
10 maanden

Engels
64
10 maanden

Maatschappijleer
38
5 maanden

Frans*
48
12 maanden

Duits*
24
6 maanden

Profiel deel:

Wiskunde B
48
9 maanden

Natuurkunde
42
8 maanden

Scheikunde
22
6 maanden

Biologie
44
8 maanden

Het vrije deel: (kies nog één extra vak)

Frans
48
12 maanden

Duits
24
6 maanden

Economie
36
9 maanden

Geschiedenis
32
7 maanden

Aardrijkskunde
28
7 maanden

Bedrijfseconomie
24
6 maanden

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf3031,00 euro

Bijzonderheden

Behandelt complete lesstof,Uitgebreide examentraining,Erkend door ministerie van onderwijs

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.