NHA Thuisstudies

opleiding Slijtersvakdiploma

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Word zelfstandig slijter met de cursus Slijtersvakdiploma

Producten en diensten kun je slijten. Klinkt interessant, maar wat betekent ‘slijten’ eigenlijk? Letterlijk betekent het: verkopen van kleinhandel. In de praktijk is een slijter een doorverkoper van alcoholische dranken. Wil je werken als medewerker in een drankenhandel? Dan is de cursus Slijtersvakdiploma een goede keuze. Ontdek de wereld van de alcoholische dranken.

Een goede slijter heeft kennis van zaken. Je bent vertrouwd met de verschillende wijnsoorten, je weet alles van bier en je kunt klanten uitstekend adviseren over de talloze soorten gedistilleerde dranken.

Brouwprocessen

In de cursus Slijtersvakdiploma leer je over de herkomst en de brouwprocessen van diverse dranken. De theorie wordt afgewisseld met oefen- en huiswerkopgaven, zodat je snel meer kennis en vertrouwen krijgt.

De cursus Slijtersvakdiploma bestaat uit drie modules:

  • Wijnbrevet
  • Gedistilleerdbrevet
  • Bierbrevet


Proeven

Je leert alles over verschillende processen en de herkomst van wijn en bier. Met een flinke dosis achtergrondinformatie en ervaring met het proeven, ben je al snel een ware kenner. Of het nu gaat om een mooie Bourgogne, een verrassend Belgisch biertje of een krachtige Ierse whiskey: voor jou hebben deze dranken na de cursus geen geheimen meer.

Branche-erkend diploma

Om het branche-erkende Slijtersvakdiploma te behalen moet je ook in bezit zijn van het diploma Sociale Hygiëne van SVH. Omdat veel mensen dit diploma al hebben, is het geen onderdeel van deze opleiding Slijtersvakdiploma. Wel kun je de opleiding Sociale Hygiëne aanvullend volgen bij NHA.

In de opleiding Sociale Hygiëne leer je meer over ethiek en regelgeving, het sociaal hygiënisch beleid en sociale vaardigheden. Daarnaast ontdek je hoe je met klanten en financiers omgaat en hoe je handelend optreedt. Het examen van Sociale Hygiëne kun je afleggen bij de SVH.

Nadat je de vier examens hebt behaald, kun je de vier diploma’s verzilveren voor het branche-erkende Slijtersvakdiploma verstrekt door de Commissie Slijters, uitgegeven via de Wijnacademie. Niets staat jouw carrière als slijter nog in de weg!

Aan de slag als kenner van alcoholische dranken? Volg de cursus Slijtersvakdiploma.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Slijtersvakdiploma

De cursus Slijtersvakdiploma bestaat uit 3 modules. Alle lessen binnen de modules bevatten een korte inleiding en vervolgens ga je zelf aan de slag.

De leerstof is in een duidelijke volgorde geselecteerd. Je hoeft hierdoor dus niet te zoeken in het cursusmateriaal om het benodigde te vinden. Iedere module belicht belangrijke informatie die essentieel is voor jouw studie.

Wijnbrevet

In 24 lessen krijg je een gedegen kennis over de verschillende processen en landen waar wijn gemaakt wordt. Je begint met de achtergrondinformatie en vervolgens start jouw reis om de wereld.

Aan het einde van de module ken je de diverse wijnlanden, en de daarbij horende wijnen. Door de aangeboden theorie en jouw kennis en ervaring met het proeven van wijn word je een ware kenner van de wijnwereld.

Gedistilleerdbrevet

Heb je altijd al het verhaal achter het etiket willen weten? Met de module Gedistilleerdbrevet krijg je stap voor stap begeleiding naar de status van een gedistilleerd kenner.

De module start met het bestuderen van de geschiedenis van gedistilleerd. Met ondersteuning leer je hoe je proeft. Aan het eind van de cursus ben je op de hoogte van de diverse gedistilleerde dranken en waar, maar vooral ook hoe deze geproduceerd worden.

Bierbrevet

Ook binnen deze module maak je een reis om de wereld, ditmaal de wereld van bier. Je leert hier over de geschiedenis van, en de grondstoffen voor het maken van bier. De verschillende bierlanden en hun bierspecialiteiten worden hierbij besproken.

Deze geleerde kennis kun je meteen toepassen in de praktijk, door gasten en klanten te adviseren.

De modules zijn gebaseerd op de exameneisen van SDEN3. Deze examens kun je bij de Wijnacademie afleggen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Slijtersvakdiploma duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf799,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.