Meettechniek Cursussen & Trainingen

Categorie Bouw en Techniek
Prijs € 475,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Meettechniek

Meettechniek

De methode meettechniek kan een meetbare eigenschap van een constructie of materiaal bepalen. De eigenschap noem je ook wel een grootheid. Een grootheid wordt vervolgens weer uitgedrukt in eenheden. Zo kun je bijvoorbeeld het gewicht van een voorwerp meten. De grootheid is in dit geval gewicht. Deze wordt uitgedrukt in een eenheid; bijvoorbeeld gram of kilogram. In de technische branche meet je vooral spanningen, stromen en frequenties van een installatie om bijvoorbeeld fouten op te sporen of de werking te meten.
Meettechniek
3D laser is bezig met opmeten

Inhoud

Tijdens een cursus of opleiding die te maken heeft met meettechniek leer je hoe je spanningen, stromen en frequenties van bepaalde technische installaties moet meten. Om dit goed te kunnen doen heb je ook basiskennis nodig op het gebied van elektrotechniek. Elektrotechnische zaken zullen dan ook naar voren komen in een opleiding of cursus. Meettechniek gaat over het meten van bepaalde waarden. Hiervoor heb je verschillende meetapparatuur. Je leert omgaan met bijvoorbeeld multimeters, oscilloscopen en generatoren. Aan de hand van de resultaten leer je conclusies te trekken en weet je hoe je moet handelen wanneer er iets niet in orde is.

Relevantie

Iedereen die nieuwsgierig is naar elektronische systemen en uit wil vinden hoe je prestaties van deze systemen kan meten zijn bij dit vakgebied aan het goede adres. Na een opleiding of cursus kun je onder andere aan de slag als electronicus.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Uitzetten en maatvoeren Summa College 475,-
  Veldhoven

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.