Opleiding Hogere Europese beroepen

Categorie Management en Beleid
Prijs € 164,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Hogere Europese Beroepen

Onderwerp

Altijd al in het buitenland willen studeren, je op internationaal gebied willen ontwikkelen om eventueel de Nederlandse landgrenzen en in het buitenland aan de slag te gaan? De hbo-opleiding European Studies, vroeger HEBO (Hogere Europese Beroepen Opleiding) een goede start om deze ambities waar te maken. In het huidige klimaat van de Europese Unie waar steeds meer internationale betrekkingen bijkomen en belangrijker worden is het een opleiding met toekomstperspectief. Je kunt je na deze vierjarige praktijkgerichte opleiding gaan ori๋nteren op banen bij organisaties die binnen de Europese Unie of daarbuiten een rol spelen.

Inhoud

De Hogere Europese Beroepen Opleiding, die ook wel HEBO werd genoemd heet tegenwoordig European Studies. Deze hbo opleiding richt zich zoals de naam al doet vermoeden op internationale betrekkingen bij de overheid of in het bedrijfsleven. Vakken die je in de opleiding Hogere Europese beroepen kunt verwachten zijn onder meer economie, geschiedenis, recht, communicatie. Natuurlijk staan ook vreemde talen (in elk geval Engels en nog twee andere talen naar keus in het propadeusejaar) op het lesrooster. Ook komen cultuur, politiek en organisatie in de praktijkgerichte hbo-opleiding European Studies vanzelfsprekend aan bod. In de loop van het tweede jaar ga je je specialiseren. Je leert in onder meer colleges en praktijk alles over internationale betrekkingen, werkt aan projecten en leert praktisch samenwerken. De studie vindt grotendeels in het buitenland plaats, afstuderen doe je bij een bedrijf of organisatie.

Relevantie

Je kunt met de Hogere Europese Beroepen Opleiding in basis twee kanten op: je kunt aan de slag bij de overheid, maar je kunt ook kiezen voor diverse functies in het bedrijfsleven. Je kunt denken aan overheidsfuncties, bijvoorbeeld beleidsmedewerker in Nederland of bij het Europees Parlement. Liggen je kwaliteiten meer bij bijvoorbeeld strategische organisatie en communicatie, ook in deze sector ben je in het bedrijfsleven na je hbo European Studies breed inzetbaar.

Informatie aanvragen

Selecteer ้้n of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Hebreeuws NHA Thuisstudies 164,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.