Allround medewerker beheer openbare ruimte

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als allround medewerker beheer openbare ruimte ben je in dienst bij een bedrijf of organisatie in de sector Afval, Milieu, Beheer & Onderhoud (AMBOR). Dit kunnen publieke of private bedrijven zijn, maar ook een gemeente.

In de functie van allround medewerker beheer openbare ruimte krijg je te maken met veel afwisseling. Zo houd jij je bezig met verschillende schoonmaakwerkzaamheden en het inzamelen van afval maar ook met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimtes. Kortom: als AMBOR draag jij bij aan een schone, veilige en nette leefomgeving.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je afval inneemt en afvoert, hoe je d openbare ruimte afval-vrij maakt en hoe straatmeubilair wordt onderhouden. Je bent na deze opleiding als allround medewerker beheer openbare ruimte van alle markten thuis!

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn strenger dan voor entreeopleidingen. Wil je een mbo-opleiding op niveau 2 doen? Dan heb je minimaal nodig:
  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of;
  • een diploma van een kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg of;
  • een diploma van een entreeopleiding of een andere basisberoepsopleiding
  • zat je ooit op de havo of het vwo? Heb je dit niet afgemaakt? En wil je nu graag een mbo-opleiding doen? Dan mag je (als je van de derde naar de vierde klas overging) meestal een basisberoepsopleiding doen. Maar dat verschilt per school.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Wil je verder studeren? Dan kan je een mbo niveau-3 vakopleiding doen.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Is de opleiding voor Allround medewerker beheer en openbare ruimte echt iets voor jou? Dan is het belangrijk dat je het niet erg vindt om je handen uit de mouwen te steken. Ook moet je beschikken over sociale vaardigheden, je werkt namelijk veel samen met je collega’s.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen