ROC van Amsterdam

Mediavormgeving

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als mediavormgever ben jij met digitale middelen bezig om een bepaalde boodschap over te brengen. Dit kan een advertentie zijn, maar ook een webpagina. Vormgeving is waar het allemaal om draait. In je werk let je op het kleurgebruik, de lay out en zelfs de lettertypen die je gebruikt. Alles om zo het best mogelijke resultaat te leveren. Naast vormgeving zijn er ook andere zaken waar jij je bezig mee houdt zoals het schetsontwerpen en het gebruik van software.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer jij alles over de verschillende software en programma’s die gebruikt worden tijdens de werkzaamheden van een toekomstig mediavormgever. Hierbij kun je denken aan InDesign, Photoshop en Illustrator. Daarnaast leer je ondernemerschapsvaardigheden en krijg je vakken zoals bijvoorbeeld fotografie aangeboden.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent communicatief sterk en een ondernemend persoon. Je kunt zelfstandig goed aan de slag en bent daarnaast flexibel ingesteld. Je bent creatief en zit vol nieuwe ideeën die je later kunt toepassen in het werkveld.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.