Elektrotechnische Installaties

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Kies je voor een opleiding binnen de richting Elektrotechnische Installaties? Dan kun je kiezen uit onder andere de opleiding Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen, Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit en Monteur elektrotechnische installaties.

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij allerlei soorten winkels, kantoren of fabrieken. Jij zorgt ervoor dat de elektronische installaties op de juiste manier worden geinstalleerd. Denk hierbij aan eveiligingssystemen, datanetwerken, telecominstallaties, verkeerssignalering of lichtreclame-systemen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding elektrotechnische installaties combineer je theorie met praktijk. Je krijgt les in vakken zoals; elektrotechniek, rekenen, taal, ICT en tekeningen lezen. Je leert welke installaties er zijn en hoe je deze kunt onderhouden. Dat onderhouden ga je vervolgens in de praktijk brengen. Door de combinatie van leren en werken wordt jij de monteur van de toekomst!

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent gek op techniek en vindt het erg leuk om bezig te zijn met elektronische installaties. Je werkt nauwkeurig en houdt daarbij altijd rekening met de veiligheid van jezelf, maar ook van je collega's.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen