Master of Urban & Area Development

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Master of Urban & Area Development (MUAD) is een tweejarige (deeltijd)masteropleiding, ontwikkeld door Hogeschool Utrecht en Saxion. Ervaren docenten en onderzoekers van deze instellingen verzorgen het onderwijs. Samen met een scala aan gastdocenten uit de praktijk en seniors die hun sporen hebben verdiend bij complexe transformatieprocessen van bestaand stedelijk gebied.

Complexe processen
Daarmee raken we meteen de kern van deze master: u doet scholing en ervaring op in de complexe processen die spelen bij de transformatie van bestaand stedelijk gebied. Denk aan voor- en naoorlogse wijken, verouderde bedrijventerreinen, binnenstedelijk gebied en regionale en infrastructurele knooppunten. Elke ontwikkeling is uniek, maar de processen vereisen vergelijkbare kennis en vaardigheden van de professional die hiermee bezig is of gaat.

Zowel bij publieke als bij private partijen is grote behoefte aan professionals met begrip voor de samenhang tussen beleid en uitvoering, die kunnen omgaan met de complexiteit van de transformatieprocessen bij stedelijke vernieuwing. Ervaren professionals met actuele kennis en sterke persoonlijke en inhoudelijke vaardigheden. De vernieuwde Master of Urban & Area Development geeft u - als ervaren professional - de mogelijkheid deze specifieke kennis en vaardigheden (verder) te ontwikkelen.

Graad na afstuderen
Master of Urban & Area Development

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de master dient u een afgeronde HBO-opleiding te hebben.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2016/2017 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op
€ 1.984,00.

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen