Beauty professional in de zorg

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een beauty professional in de zorg, dat is wat jij officieel bent na het harde studeren en behalen van je diploma. Binnen zorginstellingen ga jij aan het werk. Het werk is gericht op het werken met een zorgteam waarbij jij verschillende behandelingen kunt geven. Hierbij kun je denken aan het geven van een pedicure of gezichtsbehandeling. Het werk als beauty professional in de zorg combineert uiterlijke verzorging met de andere zorgtaken binnen instellingen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je verschillende zorgtaken combineren. Je leert over verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen die gegeven kunnen worden en leert hoe jij in samenwerking met een zorgteam je werk vakkundig kunt uitvoeren. Tijdens de lessen wordt ook tijd besteed aan het adviseren van cliënten, op het gebied van verzorging, haar en huid.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar. De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
  • minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een mbo-opleiding op dit niveau;
  • een diploma van vmbo theoretische of gemende leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg;
  • heb je al een mbo-opleiding op niveau 2 (basisberoepsopleiding) gedaan? Of een andere vakopleiding? Dan kan je beginnen met de studie die je wil doen.
  • heb je de havo of het vwo niet afgemaakt? Dan is een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas vaak ook genoeg.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Wil je verder studeren? Dan kan je een mbo niveau-4 middenkaderopleiding doen.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent zorgzaam, representatief en leent graag een helpende hand. Daarnaast heb je affiniteit met uiterlijke verzorging en kun jij altijd zelfstandig aan het werk. Jij hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt klantvriendelijk te werk gaan.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen