MBO Juridisch - Administratief Dienstverlener niveau 4

MBO-opleiding
C12063069
MBO
€ 3.090,00

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Dit is de erkende MBO-opleiding voor de juridisch medewerker in de zakelijke dienstverlening. In deze opleiding word je opgeleid voor het officieel erkende diploma 'MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener, niveau 4', de hoogste MBO-opleiding in dit vakgebied. Met dit diploma heb je een uitstekende toekomst voor je liggen. Bovendien is dit een diploma waarmee je probleemloos kunt doorstuderen naar het HBO-onderwijs.


Subsidie


Volledige, erkende MBO-opleidingen worden sterk gestimuleerd door de overheid. Als je deelneemt aan dit programma, komt je werkgever waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. Voor deze regeling gelden bepaalde voorwaarden. Kijk voor deze voorwaarden op onze website of bel met een van onze opleidingsadviseurs.


Voor wie?


Deze opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot veelzijdig en volwaardig juridisch-administratief dienstverlener. Als je een opleiding zoekt met uitstekende beroepsperspectieven, dan is dit een zeer goede keuze. Je kunt gaan werken bij het Rijk, gemeenten, rechterlijke instanties, het ministerie of in de schuldhulpverlening. Uiteraard is de opleiding ook geschikt voor mensen die al werkzaam zijn in dit vakgebied en die hun kennis en vaardigheden verder willen ontwikkelen en dit willen bekronen met een officieel MBO-diploma.


Vooropleiding


Voor de landelijk erkende MBO-opleidingen van onderwijsinstelling gelden beperkte instroomeisen. Bij je inschrijving wordt bekeken of je aan deze eisen voldoet. Is dat niet het geval, dan word je uitgenodigd voor een persoonlijke intake. Tijdens het intakegesprek worden je motivatie en voorkennis besproken. In de meeste gevallen kun je dan alsnog instromen.


Aanpak


Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als juridisch-administratief dienstverlener nodig hebt centraal. Tijdens de opleiding leer je op praktische wijze hoe je (financieel) juridische aanvragen en opdrachten behandelt. Daarnaast komt het verzamelen en registreren van gegevens ten behoeve van vervolgprocedures uitgebreid aan bod. In de lessen en tijdens je stage zal je ook daadwerkelijk bezig zijn met het stellen en invullen van standaarddocumenten.


Opzet van de opleiding


We beginnen de opleiding met een kick-offbijeenkomst. De opleiding bestaat uit een aantal beroepsmodules, een stage, algemene beroepsmodules en een begeleidingsprogramma.

In de beroepsmodules leer je theorie en beroepsvaardigheden van ervaren docenten die met beide benen in de praktijk staan. Tijdens je stage leer je de theorie toepassen in de praktijk en oefen je jouw beroepsvaardigheden. Zo krijg je waardevolle praktijkervaring in het beroep. In de algemene beroepsmodules ontwikkel je aanvullende kennis en vaardigheden die jou als werknemer op de arbeidsmarkt aantrekkelijk maken. Het begeleidingsprogramma helpt je om je opleiding met goed gevolg af te ronden. Je staat er niet alleen voor! Daarnaast heb je tijdens de opleiding een persoonlijke mentor die je begeleidt naar het erkende diploma.

Bij erkende MBO-opleidingen is het wettelijk verplicht om talen en rekenen te toetsen. Hier zijn examenkosten aan verbonden. Zie onze website voor meer informatie.


Stage


Leren doe je in de praktijk. Dit doe je tijdens de stage. We noemen dat de beroepspraktijkvorming (BPV). Heb je op dit moment een baan die past bij deze opleiding? En is het bedrijf waarbij je werkt een erkend leerbedrijf voor deze opleiding? Dan kom je in aanmerking voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Je huidige werkplek geldt dan als stageplek. Heb je op dit moment geen baan die past bij deze opleiding? Dan kom je in aanmerking voor de Beroepsopleidende Leerweg (deeltijd BOL). Je loopt dan stage bij een erkend leerbedrijf dat je zelf zoekt. Ons Stage Instituut kan je mogelijk daarbij helpen. Zie onze website voor meer informatie. Je volgt bij deze leerweg extra bijeenkomsten ter ondersteuning van je opleiding.


Studieprogramma



BBL


De BBL-opleiding bestaat uit 3 klassikale beroepsmodules (6 avonden of 3 dagen), 2 algemene beroepsmodules (e-Learning), een begeleidingsprogramma (6 lessen van 3 uur), een stage (jouw eigen werkplek) en een programma rondom taalkennis en rekenvaardigheden.


Juridische basiskennis


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Bedrijfsjurist, advocaat, notaris en rechter
  • Juridische procedures
  • Rechtsgebieden


Informeren en adviseren


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Omgaan met klachten en vragen
  • Presenteren en overtuigen
  • Opstellen van overzichten en rapportages


Juridische documenten en stukken


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Informatie vinden in registers en teksten
  • Jurisprudentie en wetteksten
  • Vertrouwelijke informatie en privacy


BOL


Bij de BOL-opleiding volg je hetzelfde programma als BBL met de volgende 2 aanvullende klassikale beroepsmodules (6 avonden of 3 dagen):


Administratie en organisatie


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Omgaan met gevoelige informatie
  • Contracten en overeenkomsten
  • Organisatie van het eigen werk


Juridische en communicatieve vaardigheden


(6 lessen)

Bevat onder andere:

  • Leesbaarheid van juridische teksten
  • Oefenen van schrijfvaardigheid
  • Effectieve gesprekstechnieken


Begeleidingsprogramma


Om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je opleiding, verzorgt onderwijsinstelling begeleidingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kun je terecht met al je vragen. Daarnaast komen onderwerpen aan bod die je helpen je studie zo goed mogelijk aan te pakken. Denk aan het maken van een planning, het voorbereiden van een bijeenkomst, het goed uitvoeren van je stage en het schrijven van een verslag. Er worden ook vragen beantwoord als: hoe rond je de opleiding zo goed mogelijk af en hoe bereid je je voor op het praktijkexamen? Met andere woorden: wij helpen jou het landelijk erkende diploma daadwerkelijk te behalen.


Afronding en diploma


Elke module rond je af met een praktijkgericht examen. De algemene beroepsmodules rond je af met praktijkgerichte online toetsen. Op je stageplek maak je praktijkopdrachten en je rondt je opleiding uiteindelijk af met een praktijkexamen. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het landelijk erkende diploma 'MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener, niveau 4'. onderwijsinstelling is als rechtspersoon bevoegd om in het kader van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) MBO-opleidingen te verzorgen. Dit betekent dat onderwijsinstelling erkende MBO-diploma's mag uitgeven.


Examengarantie


Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, en je hebt wel alle bijeenkomsten gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.
Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 925
Examenkosten: EUR2600
Cursusgeld: EUR3090

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 925
Examenkosten: EUR2600
Cursusgeld: EUR3090

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 925
Examenkosten: EUR2600
Cursusgeld: EUR3090

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 925
Examenkosten: EUR2600
Cursusgeld: EUR3090

Bijzonderheden

Crebocode: 25145

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen