Hotel- en Eventmanagement

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Hospitality is hot! Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. Maar ook van festivals, concerten en sportevenementen. HEM: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement.

De hotel- en eventbranche
Vrije tijd, van een overnachting in een hotel tot een bezoek aan een popfestival, is big business. Nederlanders bezoeken samen zo’n 30 miljoen keer per jaar een evenement en Nederland bekleedt de negende plek op de wereldranglijst van congreslanden. We geven maar liefst een kwart van ons vrij besteedbaar inkomen uit aan vrije tijd. Alleen al de stad Amsterdam verwacht de komende jaren 2,4 miljoen extra hotelkamerovernachtingen. Een branche met potentie dus!

Opleidingsinhoud

Hbo in vier of drie jaar
De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt in vier of drie jaar en twee maanden op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs. Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Met het HEM-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. Met een mbo-hotelschool (MHS) diploma kun je deze opleiding zelfs in slechts twee jaar afronden.

De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs en is door de nvao geaccrediteerd.

De opleiding Hotel- en Eventmanagement is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Vooropleiding

  • Havo-, vwo-, mbo4-, CTM-, HMA- of SRH-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Voor wie geen M&O of Economie in de vooropleiding heeft gehad, is het keuzevak Economie voor beginners verplicht.
  • Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Spaans 1 kiezen.
  • Met HMA (van Tio) of een middelbaar hotelschooldiploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

4-3 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Geknipt voor een carrière in de hospitality?
Word jij manager van een groot hotel in het buitenland? Of organisator van evenementen of congressen? Dan is de opleiding HEM de eerste stap. Om een verblijf of evenement tot een succes te maken, moet je je kunnen verplaatsen in de gast. Hospitality draait immers om het creëren van beleving. Ook worden er hoge eisen gesteld aan je capaciteiten op het gebied van management en organisatie. Je hebt vakkennis, overzicht en een goed gevoel voor business nodig. Have you got what it takes?

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen