Internationaal Toeristisch Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Maak werk van vakantie! Als toeristisch manager verkoop je de wereld. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. ITM is je ‘boarding pass’ naar de toekomst.

De branche voor toerisme
Toerisme is wereldwijd de grootste branche. Steeds meer mensen zijn bereid extra geld te besteden aan verre en bijzondere reizen. Ook op productgebied zijn er constant ontwikkelingen. Internettoepassingen, bijvoorbeeld social media en mobiel internet zorgen voor nieuwe trends. Om hier in mee te kunnen gaan, is de branche continu op zoek naar goed opgeleide mensen. Tio is al meer dan 40 jaar befaamd als opleidingsinstituut voor de reiswereld en dat helpt.

Opleidingsinhoud

Hbo in vier of drie jaar
De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt in vier of drie jaar en twee maanden voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie. Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Met het ITM-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. Met een mbo-toerisme (MTRO) diploma kun je deze opleiding zelfs in slechts twee jaar afronden.

De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie en is door de NVAO geaccrediteerd.

De opleiding Internationaal Toeristisch Management is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Vooropleiding

  • Havo-, vwo-, mbo4-, CTM-, HMA- of SRH-diploma
  • Toelating met elk profiel.
  • Voor wie geen M&O of Economie in de vooropleiding heeft gehad, is het keuzevak Economie voor beginners verplicht.
  • Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Spaans 1 kiezen.
  • Met CTM (van Tio) of een ander MTRO-diploma kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Opleidingsduur

4-3 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Vervolgopleiding

De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs en is door de nvao geaccrediteerd.

De opleiding Tm geeft recht op het HBO bachelor diploma Toeristisch Management.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Geknipt voor een carrière?
Jij bent een reiziger in hart en nieren en ontdekt graag nieuwe landen en andere culturen. Je hebt commerciële en leidinggevende capaciteiten. Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management stel je reizen samen en verkoopt ze door. Je oriënteert je op internationale bestemmingen en creëert toeristische mogelijkheden. Je maakt goede deals en bent de concurrentie altijd een stapje voor. De organisatie van studiereizen behoort tot je taken, net als de inkoop van vliegtuigstoelen, hotelbedden en excursies. Als toeristisch expert kun je bijvoorbeeld bij een touroperator aan de slag, maar maak je ook je eigen onderneming tot een succes.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen