HBO-bachelor Financial Services Management (Bachelor of Economics (B EC)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De markt voor financiële dienstverlening levert de laatste jaren steeds meer maatwerk. Hierdoor wordt het aanbod van financiële diensten groter en complexer. Deze opleiding sluit perfect aan bij deze ontwikkelingen in de markt. Bovendien leg je met deze opleiding een brede basis, zodat je goed inzetbaar bent in diverse functies in de financiële dienstverlening. En na het behalen van een aantal modules heb je meteen erkende diploma’s of certificaten van brancheorganisaties op zak.

Met het bachelordiploma Financial Services Management op zak, ben je op ontzettend veel terreinen inzetbaar. Allereerst natuurlijk in het bankwezen. Met zo'n brede basis in financiële dienstverlening kun je hier direct aan de slag, bijvoorbeeld als accountmanager of projectleider. Daarnaast kun je terecht bij een verzekeringsmaatschappij of een financieel kantoor. Maar wist je ook dat je na je opleiding zou kunnen gaan werken bij organisaties die in de consultancy actief zijn? Hier kun je een adviserende functie vervullen op het gebied van automatisering en organisatie.

Als financieel dienstverlener heb je een behoorlijke verantwoordelijkheid. Verkopen gaat je gemakkelijk af en je bent van nature georganiseerd en gestructureerd. Meestel werk je zelfstandig binnen een team. Je verkoopt op commerciële basis diensten en producten en stemt je inhoudelijke en organisatorische werkzaamheden daarop af. Geen dag is dus hetzelfde. Het ene moment loopt het storm en ben je vooral bezig met het uitvoeren van projecten, terwijl je het volgende moment in een spannend newbusinesstraject duikt.

Verder heb je veelvuldig overleg met diverse cliënten (particulier of zakelijk) en doe je er alles aan om te zorgen dat aan hun hoge eisen wordt voldaan. Je houdt je dus onder meer bezig met relatiebeheer, marktbewerking en –ontwikkeling en het zoeken naar commercieel succesvolle product-marktcombinaties.

Met deze opleiding heb je alle bagage in huis om van elke baan een succes te maken. Jezelf nog verder specialiseren of doorgroeien naar een managementfunctie? Dat is alleen nog maar een logisch vervolg.

Opleidingsinhoud

De Hogeschoolopleiding HBO Financial Services Management sluit perfect aan op de behoefte aan deskundigheid op de arbeidsmarkt. De opleiding is breed van opzet. Financiële kennis doe je op in modulen als Verzekeringsbedrijf Algemeen, Verzekeringsbedrijf Varia, Verzekeringsbedrijf Brand en Verzekeringsbedrijf Leven. In de module Bankbedrijf komen onderwerpen als zakelijke kredietverlening, particuliere kredietverlening, betalingsverkeer, sparen en beleggen en financiële planning aan de orde. En in een module als Bedrijfskunde financiële instellingen leer je alles over de organisatie en het management van bedrijfsprocessen en de praktijkleer financiële instellingen. Met deze opleiding verkrijg je echter niet alleen financiële kennis, maar ook kennis op juridisch, economisch en managementgebied. Ook pensioensystemen komen aan bod in de modulen Pensioenpraktijk 1 en 2. In de module Hypotheekadvies leer je alles over hypotheekvormen, wetten, subsidieregelingen en fiscale aspecten.

In de opleiding staan de termen rendement, risico en relatie centraal. Want het maken van een afweging hiertussen speelt in je toekomstige functie een belangrijke rol. Daarnaast wordt in de opleiding onder meer aandacht besteed aan sociale, communicatieve en computervaardigheden. Kortom, met je bachelordiploma HBO Financial Services Management op zak ben je perfect voorbereid op de praktijk!

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

Vooropleiding

Voor deelname aan alle HBO-opleidingen van Hogeschool geldt dat je in het bezit moet zijn van een HAVO-, VWO-, of MBO-diploma niveau 4. Naast de hierboven beschreven toelatingseisen, geldt voor deze opleiding dat één of meer van de volgende examenvakken op HAVO- of VWO-niveau gewenst zijn: Economie 1, Economie 2 en Wiskunde (oude stijl) of uitstroomprofiel 2 (nieuwe stijl).

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma's maar ben je 21 jaar of ouder en heb je een vergelijkbare vooropleiding of relevante werkervaring, dan kun je een formulier Toelatings-en/of vrijstellingsverzoek invullen. Vul dan bij de gevraagde vooropleiding de relevante opleidingen en/of werkervaring(en) in.

Voor een vrijstellings- of toelatingverzoek brengen wij € 50,– in rekening. Hiervoor geef je een machtiging af. Schrijf je je vervolgens in dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op je lesgeld.

Bij je verzoek tot toelating dien je een uitgebreid cv plus een kopie van diploma's, certificaten of cijferlijsten mee te sturen (onvolledige verzoeken worden retour gezonden). De toetsingscommissie laat binnen drie á vier weken weten of je verzoek is ingewilligd.

Kosten

Studieduur: 3 jaar*
Lesgeld per maand: € 135,-
Lesgeld per jaar: € 1.539,- (inclusief 5 % korting)

* De genoemde studieduur geldt bij een gemiddeld studietempo. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus sneller afronden.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen