International Business Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De wereld van nu draait om handel. Internationale contacten leggen en behouden. Kansen zien, of ze zelf creëren. International Business Management brengt je een stap dichterbij internationaal succes.

De business branche
Na de opleiding IBM is de wereld je werkveld. De groeiende wereldhandel blijft vragen om internationaal georiënteerde managers met een goede opleiding. Met kennis van zaken, talen en cultuurverschillen schop je het ver. Ook in het MKB, goed voor bijna 60% van de Nederlandse export, waar volop ontwikkelkansen op het gebied van internationalisering liggen. De opleiding is breed, je bent daarom inzetbaar in verschillende functies en branches.

Opleidingsinhoud

Hbo in vier of drie jaar
International Business Management, die je ook in het Nederlands kunt volgen, leidt in vier of drie jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). Deze bachelor is mede gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel International Business and Management Studies (IBMS).

De opleiding International Business Managemnt is mede gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel International Business and Management Studies (IBMS) en is door de nvao geaccrediteerd.

De opleiding International Business Management is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Vooropleiding

  • Havo-, vwo-, mbo4-, CTM-, HMA- of SRH-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Voor wie geen M&O of Economie in de vooropleiding heeft gehad, is het keuzevak Economie voor beginners verplicht.
  • Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Spaans 1 kiezen.

Opleidingsduur

3-4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Geknipt voor een business carrière?
De opleiding International Business Management, die je ook in het Nederlands kunt volgen, leidt in vier of drie jaar en twee maanden op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd. IBM is mede gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel International Business and Management Studies (IBMS), aangevuld met intercultural intelligence.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen