HBO-bachelor Commerciële economie – Specialisatie Marketing management klassikaal

HBO-opleiding
XOI024
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO Commerciële Economie (CE) is dé opleiding op het gebied van marketing en sales. Studenten leren alles over marketingbeleid, klantwaarde en managementvaardigheden. Producten of diensten net even iets anders in de markt aanbieden is de kracht van de commercieel econoom. Prijs, kwaliteit, service en promotie zijn hierbij de sleutelwoorden.

Met praktijkintegratie-opdrachten wordt ingegaan op actuele situaties. Er wordt onder meer geleerd een marketingplan te maken. Behalve het getuigschrift HBO Commerciële Economie (CE) halen de studenten ook meerdere branchediploma’s, zoals van het NIMA.

De studenten leren onder meer een marketingplan maken. Behalve het getuigschrift HBO Commerciële Economie (CE) haalt de student ook meerdere branchediploma’s, zoals van het NIMA.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Deze opleiding heeft de uitstroomvariant Marketing management. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de uitstroomvariant Accountmanagement.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding HBO Commerciële economie (CE)
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
De opleiding is breed opgezet. Tijdens de studie wordt alle kennis opgedaan die nodig is om op verschillende plaatsen binnen een organisatie te kunnen functioneren. Naarmate de studie vordert, wordt dieper ingegaan op de onderwerpen. Niet alleen theoretische kennis, maar ook uitstekende voorbereiding op de praktijk. Bijvoorbeeld door middel van de praktijkintegratie-opdrachten. In de praktijkintegratie-opdrachten worden de échte beroepsproducten ontwikkeld, zoals een (online) marketingplan of een accountplan.

In de propedeuse wordt kennisgemaakt met het domein en het werkveld van de commercieel econoom:
  • Basiskennis marketing en sales
  • Ontwikkelen van competenties voor het vaststellen van sterktes en zwaktes van een bedrijf
  • Marketingbeleid leren ontwikkelen en onderbouwen
  • Processen in een organisatie leren kennen en beoordelen
  • Communiceren met interne en externe stakeholders
  • Zakelijk Engels
  • Communicatievaardigheden

In de hoofdfase wordt dieper ingegaan op de volgende onderwerpen:
  • Kennis opbouwen van klanten
  • Klantwaarde
  • Bijdrage van producten en diensten
  • Online marketing
  • Relaties (klanten, leveranciers en bedrijven) ontwikkelen en onderhouden

bStudieduur
Deze vierjarige HBO-bacheloropleiding is onderverdeeld in 3 collegejaren en een afstudeerfase. Afhankelijk van werkervaring, de huidige werkplek en de geïnvesteerde tijd kan de afstudeerfase in veel gevallen versneld worden afgerond. Langer over de opleiding doen is ook mogelijk, tot maximaal 6 jaar. Hiervoor hoeft niet opnieuw collegegeld te worden betaald. Indien je van de iPad-actie wilt profiteren, wordt het lesgeld per betaaltermijn €205,–. Op het inschrijfformulier kun je je keuze aangeven.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen