HBO-bachelor Bedrijfskundige Informatica – Informatiemanagement klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL005
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Hoe kan ICT optimaal worden ingezet om informatiestromen te managen binnen een bedrijf? Deze vraag staat centraal binnen de opleiding HBO Bedrijfskundige Informatica (BI) - Informatiemanagement. BI’ers zijn na afstuderen experts in het gebruik van computersystemen én experts op het gebied van informatiemanagement. Ze beschikken zo over de perfecte mix van kennis en vaardigheden om bedrijfsprocessen te helpen optimaliseren.

Naast Informatiemanagement kan ook worden gekozen voor de uitstroomvarianten Business Security Management of Supply Chain Management.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Het beroep
Afgestudeerde BI’ers stromen vaak direct door naar adviesfuncties en werken bijvoorbeeld als Informatiemanager, Business consultant, Management consultant, Sales consultant, Informatieanalist, Systeemanalist, Informatiearchitect of Projectmanager.

BI’ers zorgen ervoor dat de informatiesystemen functioneren en dat de informatiestromen goed lopen binnen een bedrijf. Ze onderzoeken actief hoe ICT kan worden ingezet om bedrijfsprocessen te verbeteren. BI’ers vervullen zo een belangrijke adviserende rol en zijn de schakel tussen ICT en bedrijfsvoering. De functies bieden veel uitdaging en klantcontact: steeds onderzoek je actief waar klanten en collega’s behoefte aan hebben en anticipeer je op nieuwe ontwikkelingen.

Een baan als BI’er is bovendien afwisselend; het omvat zowel bedrijfseconomie, logistiek als marketing. Ook zijn er goede doorstroommogelijkheden. Doorgroeien tot hoofd ICT behoort tot de mogelijkheden.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding HBO Bedrijfskundige Informatica - Informatiemanagement
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
De propedeuse biedt een brede kennisbasis op bedrijfskundig en ICT-gebied. Er wordt gewerkt met de belangrijke standaarden ITIL®, ASL, BiSL en PRINCE2.

In de hoofdfase wordt dieper ingegaan op de bedrijfsprocessen. Onderwerpen zijn: Business Process Management (en Business Process Managementtechnieken), het ontwerpen van architecturen en de technische kant van Business Intelligence.

Ook Informatiemanagement komt uitgebreid aan bod. Vakken zijn bijvoorbeeld: Verander- en innovatiemanagement en Kennis- en informatiemanagement.

Bij deze opleiding is het mogelijk om beroepsproducten in te brengen. Opdrachten die in een eerdere opleiding of baan al zijn voltooid, hoeven dus niet opnieuw te worden gemaakt. Meer informatie hierover volgt na inschrijving.

Studieprogramma van de opleiding Bedrijfskundige Informatica - Informatiemanagement
In het studieprogramma staan alle modules. De studiepunten geven een indicatie van de relatieve omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (ECTS).

Studieduur
Deze vierjarige HBO-bacheloropleiding is onderverdeeld in 3 collegejaren en een afstudeerfase. Afhankelijk van werkervaring, de huidige werkplek en de geďnvesteerde tijd kan de afstudeerfase in veel gevallen versneld worden afgerond. Langer over de opleiding doen is ook mogelijk, tot maximaal 6 jaar. Hiervoor hoeft niet opnieuw collegegeld te worden betaald. Indien je van de iPad-actie wilt profiteren, wordt het lesgeld per betaaltermijn € 203,–. Op het inschrijfformulier kun je je keuze aangeven.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen