HBO-bachelor Management, Economie en Recht klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL011
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO Management, Economie en Recht (MER) integreert kennis van economie, juridische zaken en management in één opleiding. Een unieke combinatie dus, met als grote meerwaarde dat organisatievraagstukken vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken. Na afstuderen ben je in staat om problemen zowel vanuit juridisch als economisch oogpunt te benaderen en een geïntegreerde oplossing te vinden.

De opleiding besteedt daarnaast veel aandacht aan het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden. Voltooiing van de opleiding geeft recht op de titel Bachelor of Business Administration (B BA).

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Het beroep
HBO MER biedt een combinatie van theoretische kennis en managementvaardigheden, die uitstekend kan worden ingezet bij de overheid, bedrijfsleven of non-profitorganisaties. Afgestudeerden hebben grote kansen op de arbeidsmarkt: ze werken vaak als adviseur of manager, maar kunnen bijvoorbeeld ook als beleidsmedewerker of personeelsfunctionaris aan de slag.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding HBO Management, Economie en Recht
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
De propedeuse van HBO MER bestaat uit 2 thema’s, met inleidende modules op het gebied van management, economie en recht. Daarnaast besteedt de propedeuse al ruimschoots aandacht aan enkele belangrijke vaardigheden, die nodig zijn in de rest van de opleiding: studievaardigheden, onderzoeksvaardigheden en basisvaardigheden voor de professional.

In de hoofdfase ligt de nadruk op het verder ontwikkelen en toepassen van competenties. Er worden 5 thema’s behandeld:

•Project-, programma- en procesmanagement
•Innovatie en verandering
•Governance en compliance
•Organisatie en kwaliteit
•Internationalisering
Deze thema’s zijn volledig opgebouwd rondom actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Alle lesstof wordt direct in een maatschappelijk relevante context geplaatst.

De thema’s worden afgesloten met een praktijk- en integratieopdracht. Hierbij moet een (praktijkgericht) beroepsproduct worden opgeleverd, waarin de opgedane kennis en vaardigheden uit de modules worden toegepast.

Ter verdieping kan aan het eind van de hoofdfase een minor gekozen worden: Marketing management, Projectmanagement, Hoger management, Bestuurskunde of Personeelsmanagement.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder, dan is toelating mogelijk via de 21+-regeling. Dit kan op 2 manieren; door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen of door een toelatingsonderzoek.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen