HBO Commerciële Economie (CE) klassikaal

HBO-opleiding
XOILG007
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil je als bedrijf overleven, dan moet je producten bieden die nét even anders zijn dan vergelijkbare producten van andere bedrijven. Maar ook een goede promotie is van belang. Het HBO deelprogramma Commerciële Economie klassikaal verschaft de kennis en vaardigheden die nodig zijn om op een commerciële afdeling aan de slag te gaan. Zo gaat het deelprogramma in op marketing, bedrijfseconomie, management en organisatie, sales en professionele communicatie.

De inhoud van dit deelprogramma bestaat uit modules van de NVAO-geaccrediteerde HBO bacheloropleiding Commerciële Economie van Hogeschool. Het deelprogramma is een goede voorbereiding op de bacheloropleiding, maar is ook als opleiding op zichzelf zeer interessant en volledig.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Doelgroep HBO deelprogramma Commerciële Economie klassikaal
Het HBO deelprogramma Commerciële Economie is bestemd voor iedereen die de basisbeginselen van marketing, management, economie en professionele communicatie onder de knie wil krijgen en/of werkzaam is op een commerciële afdeling binnen een bedrijf.

De opleiding is bovendien ideaal voor iedereen die in korte tijd zijn kennis wil vergroten of zich wil oriënteren op de bacheloropleiding Commerciële Economie. Voor het deelprogramma gelden geen specifieke vooropleidingseisen, waardoor de opleiding - in tegenstelling tot een volledige HBO-opleiding - toegankelijk is voor iedereen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO deelprogramma Commerciële Economie klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 16 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 32 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
Het deelprogramma Commerciële Economie bestaat uit zeven modules:
Management en organisatie
Projectmanagement
Oriëntatie sales
Inleiding bedrijfseconomie
Inleiding commerciële economie
Business English
Professionele communicatie

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen