HBO Statistiek klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL030
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het HBO deelprogramma Statistiek klassikaal leert de student in slechts drie maanden het toepassen van statistische methoden en technieken op het gebied van de sociale wetenschappen. De inhoud van dit deelprogramma bestaat uit een module van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie van Hogeschool.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Doelgroep HBO deelprogramma Statistiek klassikaal
Het HBO deelprogramma Statistiek is bestemd voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met onderzoek binnen de sociale wetenschappen en meer wil weten over de statistische kant van onderzoek. De opleiding is geschikt voor zowel mensen die werken op onderzoeksbureaus of –afdelingen (profit en non-profit) als mensen die vanuit de behandelkant of trainingskant te maken hebben met onderzoek. Ook is de opleiding zeer geschikt om in korte tijd een goede basis te leggen om door te stromen naar een vervolgstudie.

Einddoel
Na het afronden van het HBO deelprogramma Statistiek hebben studenten kennis opgedaan op HBO-niveau van het toepassen van statistische methoden en technieken op het gebied van de sociale wetenschappen, de psychologie in het bijzonder.

Het behaalde diploma kan vrijstelling geven voor het theoriedeel van de gelijknamige module van de opleiding HBO Toegepaste psychologie van Hogeschool.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO deelprogramma Statistiek klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
De inhoud van het deelprogramma Statistiek bestaat uit een module van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie van Hogeschool. Deze module gaat in op het begrip van statistische modellen, de keuze van de juiste techniek en de correcte interpretatie. Zowel de beschrijvende als de inductieve technieken komen aan bod.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen