HBO Inleiding bedrijfskunde klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL042
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het beroep mediavormgever is erg divers: van het ontwerpen van logo’s en websites tot het vormgeven van een complete reclamecampagne. Het HBO deelprogramma Mediavormgeving klassikaal geeft een goed beeld van zowel grafische als digitale vormgeving. Allereerst staat de opleiding stil bij kunstgeschiedenis om de belangrijkste begrippen met betrekking tot kunst uiteen te zetten. Vervolgens worden de basisvaardigheden en basiskennis op het gebied van grafisch ontwerpen uitvoerig behandeld. Het deelprogramma sluit af met het onderdeel webdesign, waarin studenten meer leren over webtechnologie. Kortom; een zeer brede opleiding die een goede basis legt op het gebied van mediavormgeving.

De inhoud van dit deelprogramma bestaat uit modules van de NVAO-geaccrediteerde HBO bacheloropleiding Communication and Multimedia Design van Hogeschool. Het deelprogramma is een goede voorbereiding op de bacheloropleiding, maar is ook als opleiding op zichzelf zeer interessant en volledig.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Doelgroep HBO deelprogramma Mediavormgeving klassikaal
Het HBO deelprogramma Mediavormgeving klassikaal is bestemd voor iedereen die zich wil oriënteren op het gebied van grafische en technische vormgeving en/of in zijn werk te maken heeft met vormgeving en zich hier verder in wilt verdiepen.

Einddoel
Na afloop van het deelprogramma Mediavormgeving klassikaal is er een goede basis gelegd op het gebied van mediavormgeving. Studenten beschikken over basiskennis op het gebied van kunstgeschiedenis en kennen belangrijke kunstbegrippen. Daarnaast beheersen ze de basisvaardigheden van grafisch ontwerpen en kunnen ze webtechnologie toepassen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO deelprogramma Mediavormgeving klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
Het deelprogramma bestaat uit de modules Kunstgeschiedenis, Grafisch ontwerpen en Webdesign.

Kunstgeschiedenis
Deze module verschaft basiskennis op het gebied van kunstgeschiedenis. De oude Grieken en Romeinen, Barok en Rococo, Art-Nouveau en Expressionisme: het komt allemaal aan bod. Bovendien worden de belangrijkste begrippen met betrekking tot kunst aangereikt.

Grafisch ontwerpen
In deze module staat het communiceren met behulp van een visueel ontwerp centraal en ontwikkelen studenten de vaardigheden die leiden van het concept tot de presentatie van het ontwerp. Aan bod komen onder andere: typografische vormgeving, visualiseren, conceptontwikkeling en grafische kennis. Ook wordt aandacht besteed aan de diverse manieren voor beeldverwerving en –bewerking en aan de beperkingen en mogelijkheden van (ontwerpen voor en met) het beeldscherm. Daarnaast komen verschillende stijlen van ontwerpen aan bod en worden de handvatten aangereikt om hierin eigen keuzes te maken. Ook staat de module stil bij het profileren van jezelf als ontwerper en het ontwerpen van een huisstijl.

Webdesign
Deze module richt zich op een CIW examen, namelijk Site Designer en leert studenten vaardigheden die niet product of systeemspecifiek zijn, maar een combinatie van minimale (technische) vaardigheden en kennis. Ze zijn bedoeld voor kandidaten die geďnteresseerd zijn in het ontwikkelen van specifieke internetvaardigheden als ontwerper, ontwikkelaar of beheerder. Verder staat de module stil bij internettechnologieën in de praktijk, de technische structuur en de organisaties die het internet beheren. Ook de verschillende standaarden voor het ontwerpen van internetapplicaties en de belangrijkste tools voor het maken van websites en webgraphics worden behandeld. Tot slot staat de module stil bij de belangrijkste designprincipes die noodzakelijk zijn voor een goede gebruikerservaring.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau en basiskennis van webdesign gewenst.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen